26 mars 2022

Miniatyrmässan 2022

Som jag tidigare berättat, så är jag väldigt förtjust i miniatyrer. I mitt fall gäller det främst möbler och andra föremål som används i dockskåp och tittskåp i skala 1:12.
För några år sedan inredde jag en gammal bokhylla till dockskåp. Många, som sysslar med dockskåpsinredning tillverkar sakerna själv. Tyvärr har jag varken talang eller tålamod till detta, så jag har köpt de flesta föremålen. 
Mycket går att köpa via webbutiker, men det är också väldigt roligt att besöka Miniatyrmässan, som hålls i Stockholm två gånger om året. Jag har redan köpt det mesta jag behöver till dockskåpet. Nu har jag ett annat projekt på gång. Jag skall inreda ett miniväxthus, så jag handlade några saker till detta.  Jag kommer att lägga ut en bild på detta växthus, då det är färdigt.
Om du som läser detta blir sugen på att komma igång med denna typ av hobby, kan jag berätta att det finns litteratur i ämnet och att nästa Miniatyrmässa blir den 15 oktober.
Här kommer några bilder från vårens Miniatyrmässa. 2 kommentarer:

 1. Såna utsökta små miniatyrföremål!
  Förstår att det är frestande att börja samla. Men jag anar att priserna inte står i proportion till föremålen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en del är verkligen skickliga. Det är ju rena konsthantverket. Priserna är mycket varierande. Alltifrån 20 kronor för en liten blomkruka till uppemot 1000 kronor för en säng med utrustning i klassisk stil.

   Radera

Grannar

När man ser tillbaka på sitt liv och tänker på dem man bott i närheten av, framträder en brokig skara av människor - mina grannar genom tide...