7 juni 2021

Gems weekly photo challenge - GUNGA

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Susanne, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka att tolka med bild och text. 
Denna vecka är ordet GUNGA. Fler deltagare hittar du på Susannes hemsida.

Att gunga är något som vi människor upplever som behagligt, så länge det inte blir för intensivt. Då kan det i stället bli riktigt obehagligt. Man kan bli sjösjuk.
Då jag för många år sedan åkte båt från Neapel till ön Capri blev jag ordentligt illamående, men hade tur nog en plats ute på däck. Jag såg till att hålla blicken stadigt fäst på vattnet och vågorna. Det gick bra!
Jag har ett trevligt barndomsminne förknippat med gungor. Hos vår granne fanns en riktig trädgårdsgunga. Det var ett äldre par, som bodde i huset. I bland gick jag och mina kamrater över till dem, knackade på och frågade om vi fick använda gungan. Det fick vi alltid. Den såg ut ungefär som på bilden nedan. Jag har tagit bilden från nätet.Att barn tycker att det är roligt att gunga är ett välkänt faktum. På nedanstående bild är det ett av mina barnbarn, som sitter i en gunga.

Här är en bild på Cirkuskarusellen på Gröna Lund. Den är över 100 år gammal. Här kan man sätta sig på en häst och gunga fram i litet lagom takt.


13 kommentarer:

 1. När jag var liten hade jag också en gunga i trädgården. Pappa fäste den i torkställningen för kläder. Som vuxen har jag inte alltför många positiva tankar när jag tänker på gunga. Det värsta är just att bli sjösjuk på en båt, vilket jag blev en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mysigt det måste ha varit att ha en egen gunga. Nej, det är verkligen inte trevligt att bli sjösjuk.

   Radera
 2. Att gunga kan vara både rofyllt och alldeles förfärligt. Ditt lilla barnbarn ser ut att gilla gungandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det så. Mitt barnbarn gillade att gunga. Nu är han redan 7 år, men gillar fortfarande att gunga.

   Radera
 3. Just som du skriver så är det även för mig lagom som gäller numer när det kommer till att gunga.Ditt barnbarn ser verkligen ut att njuta av gungningen och jag kan tänka mig att du och dina kamrater också gjorde det när ni fick låna grannens trädgårdsgunga.
  Numer tycker jag det är skönt att sakta gunga i en hängmatta.

  SvaraRadera
 4. Det var jag, Ditte, som kommenterade här ovan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är väl hängmatta härligt. Det hade jag då jag hade en sommarstuga.

   Radera
 5. Kul med ett barndomsminne och visst är sådana där gungor mysiga att sitta och fika i. Grabben ser glad ut gunga är roligt.

  SvaraRadera
 6. Snygg gunga i trädgården

  SvaraRadera
 7. Den där karusellen verkar ha lagom gung!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag nog att den har. tack för din kommentar.

   Radera

Lidingö vårsalong och konstrunda 2024

Årets vårsalong i Lidingö stadshus pågår den 13 - 28 april. Vårsalongen avslutas med den så kallade Konstrundan. Den pågår 26, 27 och 28 apr...