20 maj 2021

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafon är en spansk författare som levde 1964 - 2020.
Han började sitt yrkesliv som reklamman, men övergick så småningom till att ägna sig åt sina intressen: att göra musik och att skriva böcker. Under några år bodde han i USA.
Han gav ut några ungdomsromaner och 2001 gav han ut sin första roman för vuxna. Den heter Vindens skugga och blev en stor succé.
Boken utgör den första i en serie som kallas De bortglömda böckernas gravkammare. Böckerna är dock helt fristående. Det gemensamma är, att alla utspelar sig i Barcelona, som för övrigt var författarens hemstad.
Jag valde att läsa Vindens skugga som ljudbok med en utmärkt uppläsning  av Jonas Karlsson. 
Boken utspelar sig i Barcelona i början av 1900-talet. Den handlar om en ung pojke, som får följa med sin far till en gravkammare för böcker. Där får han möjlighet att "adoptera" en bok. Han blir mycket fascinerad av den bok han valt, men framför allt av dess författare , som han vill veta mer om. I detta sökande dras han in i en massa äventyr och får ta del av många märkliga människoöden. Handlingen påverkas av  historiska skeenden, relationer, hat , hämnd men framför allt kärlek.
Jag tyckte att det var en fantastik berättelse!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lidingö vårsalong och konstrunda 2024

Årets vårsalong i Lidingö stadshus pågår den 13 - 28 april. Vårsalongen avslutas med den så kallade Konstrundan. Den pågår 26, 27 och 28 apr...