31 augusti 2017

Veckans rubrik: Ordet är fritt

Nu startar Veckans rubrik igen! Tove med bloggen Blogg&blandat  har valt teman för september. Först ut är Ordet är fritt.
Ja, det kan ju låta enkelt. Man skulle alltså kunna skriva om precis vad som helst, eller...?
Ordet är fritt är något man brukar höra någon säga efter att personen hållit ett anförande. Anföranden av olika slag hör eller läser man ju överallt - i tidningar, i radio och TV eller vid offentliga debatter.
Jag brukar vara försiktig med vad jag skriver om i min blogg. Politik, religion och sociala frågor är laddade ämnen, som jag undviker.
Kanske jag skulle skriva om några mindre laddade saker, som engagerar mig just nu?
Kampanjen om att inte ta plastpåsar i onödan i butikerna tycker jag är behjärtansvärd. Speciellt om det kan resultera i mindre nedskräpning. Litet svårt att förstå ändå, eftersom man ju måste använda  plastpåsar till soporna. Det är dit de går hemma hos mig i alla fall. De stora alltså. De små blir hundpåsar. Det skulle verkligen inte falla mig in att slänga ut en plastpåse i havet!
I den stockholmsförort jag bor i, planeras utbyggnad av vårt centrum. Det skall byggas fler bostäder. Det behövs naturligtvis, men man planerar också ytterligare butiker. Många tvivlar på att de kommer att bära sig eftersom näthandeln ökar mer och mer. Det är framför allt kläder, som människor köper på nätet.
Hittills har jag mest köpt böcker, färgpatroner och mat på nätet. Sådant som inte kan bli fel. Men nu har jag för första gången köpt en matta och är helnöjd. Hunden också!Lika nöjd är hon dock inte med sin nya matskål (inte köpt på nätet!). Jag slog på stort och köpte henne en ny FLOTT matskål med små fjärilar på. Den är dessutom greppvänlig och lätt att rengöra. MEN HON GILLAR DEN INTE! Till saken hör att hon har aldrig varit särskilt intresserad av mat, utan måste ofta trugas. Detta med att få hunden att äta ur den nya matskålen, är för närvarande det som engagerar mig mest!

6 kommentarer:

 1. Hon ser både nöjd och söt ut. En hund som inte är förtjust i mat. Det lät ovanligt. Är inte skålen för djup och smal för henne, tänker jag spontant.
  Skräpa ner och slänga saker i havet och överallt är något som jag stör mig mer och mer på. Vet inte om det beror på att jag åldras. Tycker bara det är så egoistiskt att bete sig så. Sorgligt att se stora "lass" i skogen.
  Sistasommardaghälsing från Bosse
  Ps. Tove är härlig och hittar på så mycket spännande

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bosse för din kommentar. Jag tänkte som du, att det är något fel på lutningen i matskålen. Men nog skall väl en hund klara av det och mycket riktigt- efter en veckas strul har hon nu äntligen accepterat skålen. Jag har naturligtvis inte låtit henne svälta, utan kastat ut maten på golvet. Det har jag fått göra tidigare ibland också. Det tycker hon är urkul och jagar glatt efter bitarna och äter upp dem. Hundar gillar ju att "jobba" för maten.

   Radera
 2. Hihi, du får lägga lite lockbete ovanpå torrfodret vettja! Min får på morgonen torrfoder o lite lyx, kanske lite hackorv, leverpastej eller dylikt som får fart på smaklökarna. På kvällen hemkokt hundmat, den slukar hon ! Ja ordet är fritt, får grunna nån dag till hur jag ska få till det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har nog tänkt på det där med topping, men det sägs ju att man inte skall ge annan om man ger torrfoder. Men visst får hon en och annan godsak, men först EFTER maten.

   Radera
 3. Hej Birgitta!
  Här flödar ju ordet fritt! Du fick med många nyttigheter att tänka på. Din nya matta föll mig i smaken :-) Jättefin bild på hunden där på den!
  Du använder alltid hälsningar i dina kommentarer och det tycker jag är fint så nu gör jag det samma...
  Hälsningar Tove

  SvaraRadera

På gång hösten 2022

Jag tycker att hösten en fin årstid. Naturen bjuder på vackra färger och luften är behagligt frisk.  Jag opererade min höftled för ett år se...