24 juni 2018

Gems weekly photo challenge - SPEL

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka att tolka med bild och text. Denna vecka är ordet SPEL.  Fler deltagare hittar man på Sannas hemsida.
Ordet kan ha många olika betydelser. Spel som i sällskapsspel. Spel som i pianospel. Spel som i bollspel.
Jag spelade gärna sällskapsspel, när jag var barn. Kinaschack och senare Monopol var favoriterna. Tillsammans med mina barn spelade jag olika kortspel.
Nu på gamla dar plockade jag fram detta spel som heter Solitär. Jag har ingen aning om hur det hamnat hemma hos mig, men  jag tyckte att jag borde pröva det. Det behövs alltså bara en spelare. Usch, så tråkigt! Nej, då tar jag hellre fram ett korsord, om jag är i behov av tidsfördriv.

21 kommentarer:

 1. Inget spel jag spelat, men ibland är det bra när det bara behövs en spelare. Kan tro att den där kartongen och spelet bär på en del barndomsminnen. Ha en fin vecka så här sista veckan i juni....hjälp vad tiden går. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, men det är tråkigt att spela ensam.

   Radera
 2. Ett nytt spel för mig. Det kan säkert vara avkopplande för den som vill dra sig undan och ha lugn och ro en stund! Men , precis som du, föredrar jag ett korsord!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också får en bra vecka, Violen!

   Radera
 3. Monopol var inget för mig, men kinaschack, absolut! Och har du prövat Kalaha?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Kalaha har jag aldrig prövat. Skall notera det.

   Radera
 4. Heisann, innlegget ditt denne uka vekker virkelig minner. Bra gjennomført ;:OD)

  SvaraRadera
 5. Det var ett fint spel och lite ovanligt att det är för en spelare. Visste inte att det fanns sådana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, men man missar ju hela poängen med sällskapsspel. Blir väl litet mer som att lägga patiens.

   Radera
 6. Jag har spelat "solitär" men precis som du känns det trist att spela själv. Då är korsord roligare, tycker jag också. Men annars spelar jag gärna sällskapsspel men vill då vara fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det väl roligare om man är flera. Vitsen med Solitär är väl att man förväntas blir skickligare och skickligare och alltså tävlar med sig själv.

   Radera
 7. När jag växte upp fanns det ju varken paddor eller TV. Så min bror och jag roade oss ständigt med att spela spel av olika slag. Även min pappa och farbror var med och spelade Monopol, ofta på jularna. Jag lärde mig också en hel del av t.ex. fågelspelet och blomsterspelet. Jag spelar fortfarande spel och kort med barnbarnen när de hälsar på, de gillar det lika mycket som jag. Korsord (nästan varje dag) är ett måste :-).
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det låter trevligt! Min första kontakt med musikhistorien blev då jag spelade ett kortspel, där man skulle samla kompositörer från olika länder.

   Radera
 8. Men det är alltid kul med gamla Briogrejor i trä, dessutom så välbevarat. Inget problem med att det är gammalt så operativstsystemet i datorn inte stöder det.

  SvaraRadera
 9. Så synd att sällskapsspelandet kommit ur bruk. Det var ett så trevligt tillfälle att samla familj och vänner och fördriva tiden på ett både roligt och lärorikt sätt. Jag har ärvt ett vackert kinesiskt spel, som heter Mah Jong med en regelbok på 35 sidor. Någon som känner till och har prövat detta spel? Det består av en mängd små stickor i elfenben med kinesiska tecken på.

  Du har en ny vinjett, Birgitta, men jag saknar den fina bilden av dig, blickande ut mot vattnet mellan Lidingö och Stockholm.

  // Marie-Anne C.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att sällskapsspel förekommer fortfarande, men naturligtvis inte i samma omfattning som då vi var barn. Nu är det mycket spel på mobilen. Mah Jong känner jag till, men har aldrig spelat det. Jag har en granne som berättade att de är några som samlas då och då för att spela Mah Jong. Det låter ju jättetrevligt.
   Min vanliga vinjett återkommer efter sommaren. Den nuvarande är bara tillfällig. Tyckte jag behövde litet omväxling.

   Radera
 10. Jag spelar ensam...men då på datorn, Mahjong är en favorit. Men visst är det mycket roligare att spela tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du spelar Mah Jong på datorn? Jag var inne och tittade på det. Det verkar som de finns olika versioner av detta spel . Lättare och svårare.

   Radera

Stenmurar i Storbritannien

Det är säkert fler än jag som, då de rest runt i Storbritannien, fascinerats av alla dessa stenmurar, som är ett sådant iögonfalland...