23 augusti 2017

Återblick på sommaren 2017

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och det är dags för en återblick!

JUNI
I början av juni fick jag möjlighet att ta med barnbarnet Artur 3 1/2 år till Junibacken. Det passade ju bra med tanke på namnet på denna fantastiska  anläggning! Barn bör inte vara för små, då man gör detta besök. De har mer utbyte av det, om de har haft möjlighet att bekanta sig med de barnboksfigurer man träffar på där. Artur kände igen de flesta, men inte alla. Så vi får återvända dit om några år då han blivit mer beläst! Roligt var det i alla fall. Sagotåget var det bästa. Och glassen, förstås!

Artur i knäet på Mamma Mu

Jag har börjat spela spela boule! Det är ju en ganska enkel och okomplicerad sport. Men man måste försöka lära sig vissa regler och lämplig teknik. Jag har fått mycket hjälp av spelare (läs pensionärer), som har hållit på i många år. På bilden är det grannen Annette som visar mig lämplig teknik för ett kast. Som synes är detta en hundvänlig sport.Jag gick en kurs i konstvetenskap i våras. Till den hörde att skriva en essä om några offentliga konstverk. Jättekul utmaning att roa sig med när vädret var dåligt. Delar av essän har jag publicerat på bloggen.JULI
Den 6 juli varje år genomförs en fest i Carl Michael Bellmans anda på Elfviks gård. Årets trubadur var Carl Håkan Essmar, som sjöng och spelade med en cister, ett gammal instrument. Medhavd picknickmat avnjöts i gräset. Detta arrangemang äger rum detta datum till minne av att den dagen år 1788 var Bellman gäst på Elfviks gård.

Foto: Bo Vading

Min årliga sommarvecka på skärgårdsön Gällnö inträffade denna månad. Här är en bild på den stuga jag brukar hyra. Mer om denna underbara ö finns i ett tidigare inlägg.

AUGUSTI
Att läsa en klassiker hör sommaren till. I år blev det Buddenbrooks av Thomas Mann i ny översättning av Ulrika Wallenström.
Jag läste den som ljudbok. Det blev en upplevelse förmedlad av uppläsaren Irene Lindh. Gillade ni TV-serien Downton Abbey, så gillar ni den här boken, även om den utspelar sig i Tyskland under 1800-talet och huvudpersonerna inte är en adelsfamilj utan en köpmannafamilj. Självklart får man också en djupare inblick i karaktärerna, miljöerna och tidsandan i en bok än i en TV-serie.
I höst utkommer för övrigt en stor biografi om familjen Mann. Den skall bli intressant att läsa.
Sommarens utflykt gick till den närbelägna Norra Djurgårdsstaden. Mer om detta i ett senare inlägg.

2 kommentarer:

  1. Verkar varit en fin sommar. Gillar bilden på Artur! Skall också lägga biografin om familjen Mann på min "skall läsa lista".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva! Ja, det har varit en fin sommar, men hösten är fin också.

      Radera

På gång hösten 2022

Jag tycker att hösten en fin årstid. Naturen bjuder på vackra färger och luften är behagligt frisk.  Jag opererade min höftled för ett år se...