1 maj 2022

Alec Guinness


Just nu visas på Svtplay hela tre filmer med Alec Guinness. Han är en av mina favoritskådespelare.

Alec Guinness föddes 1914 i London. Han studerade vid en teaterskola, scendebuterade 1933 och utvecklades till en virtuos scenaktör på Old Vic Theatre.
Han betraktas som en av historiens mest mångsidiga skådespelare. Han var på scenen en framstående tolkare av Shakespeare, men gjorde även komediroller av olika slag.
På film hade han stora framgångar i bland annat Sju hertigar (1949), där han spelade åtta roller, Mannen i den vita kostymen (1951) och Ladykillers (1955). Han fick en Oscar för sin roll i filmen Bron över floden Kwai (1957). Han är även känd för sin roll som Obi-Wan-Kenobi i filmen Star Wars från slutet av 1970-talet.  Han avled 2000.
Här är de tre filmerna, som just nu visas på SVTplay. 

Ligger kvar till 31 maj

Ligger kvar till 24 maj

Ligger kvar till 8 maj


4 kommentarer:

 1. Tack för de tipsen! Älskar också Alec Guiness. Bron över floden Kwai glömmer man aldrig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade inlägget. Bron över floden Kwai finns Netflix, så det blir till att bänka sig någon kväll och se om den. Det var jättelänge sedan!

   Radera
 2. Ska ta och "kosta på mig" att se en av de där filmerna på svtplay senare ikväll. Just nu hinner jag inte se så mycket på playTV, har mycket att läsa. Pluggar filosofi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du inte hinner se på TV om du pluggar.

   Radera

Constantiabryggan

Som mina trogna läsare kan se har jag bytt ut startbilden på min blogg.. Det var sannerligen på tiden! Den förra hade jag haft i nästan 10 å...