18 oktober 2021

Gems weekly photo challenge - VATTNA

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Susanne, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka att tolka med bild och text.
Denna vecka är ordet VATTNA. Fler deltagare hittar du på Susannes hemsida.


Här är det en cyklamen som får vatten. Det är en av mina favoritblommor. Jo, jag vet, den skall ha vattnet på fatet, men det gjorde sig inte så bra på bild!

Jag bor precis vid en park, Torsviksparken. Den har varit en oas för många, speciellt under de två senaste somrarna, då man inte kunnat resa så mycket. Många har träffats och haft fester och picknickar där. Fontänen är uppskattad av alla utom av de som bor precis bredvid. Den bullrar nämligen, men den stängs av på natten.


Min dotter har en liten trädgård. Där har hon, med hjälp av sin särbo, byggt en liten damm. Är den inte gullig? Ni ser vattenstrålen till höger i bild.

8 kommentarer:

 1. Som du kanske vet älskar jag limegrönt, så den vattenkannan är helt i min smak.
  Torsviksparken har haft samma funktion som min innergård under pandemin - folk i allaåldrar har umgåtts där. Till och med studentskivor har hållits där. Hoppas att "firandet" fortsätter även efter pandemin.
  Dotterns damm med den lilla geckon är verkligen söt:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är väl limegrönt fint. Det är en färg jag brukar satsa på mina balkongväxter. Ja, parker och innegårdar är bra att ha.

   Radera
 2. Dotterns damm är riktigt fin! Ja tack alla stadsplanerare som har gett oss våra fina parker. Här i Linköping utnyttjas de friskt av typ alla. Skönt när städerna lever tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är parkerna underbara. Här på Lidingö är det mycket grönt överallt, inte bara i parkerna.

   Radera
 3. Vilken fin tolkning! Och dotterns damm är verkligen det där "extra". Lidingö har många fina parker och grönområden så det är roligt att här via dig ta en extra titt-

  SvaraRadera
 4. Jag har en vit cyklamen som jag jag vattnar försiktigt med en vattenkamma som ser ut som en elefant. Det går jättebra! Så fin din dotters damm är! Vatten i parker och trädgårdar har en lugnande inverkan, det är skönt att lyssna till porlandet.
  Ha det gott! Roligt att du dyker upp här på bloggen igen!

  SvaraRadera
 5. Den såg pigg ut efter vattnandet :)

  SvaraRadera

Nycklar

I NE står följande: En nyckel är en mekanisk del till lås, bestående av grepp och blad. Bladet är oftast tillverkat av metall, medan greppet...