11 september 2018

Höstplaner
Inspirerad av min bloggvän Evas inlägg på Seniorvinklat, vill jag också avslöja några av mina planer för höstterminen.
Precis som Eva skriver, tänker man ibland tillbaka på de urtråkiga planeringsdagarna, ibland kallade kick off, som man drabbades av under sina yrkesverksamma år. Nu kan man som pensionär definitivt bestämma själv vad man vill göra och då blir det bra mycket roligare!
Först på dagordningen står en resa tillsammans med min dotter Ulrika. Vi skall åka till Kroatien och bo strax utanför Dubrovnik.


En del av de aktiviteter/kurser jag skall gå på är en fortsättning av tidigare deltagande. Jag är medlem i Seniornet, en förening som vänder sig till IT-intresserade seniorer. I vår kommun erbjuds föreläsningar, tematräffar och handledning en gång i veckan.
Jag skall också fortsätta min universitetskurs på Senioruniversitetet. Där läser jag konstvetenskap och jag har följt kursen ända från början. Denna termin avhandlas 1700- och 1800-talen.Något kreativt vill jag gärna ägna mig åt. Stickning är en gammal favorithobby, som jag återupptagit. Detta skall bli en mössa till en liten person...


Några spännande kulturupplevelser väntar också under hösten:
En stor biografi över Vilhelm Moberg, skriven av Jens Liljestrand ser jag fram emot att få läsa. Den fick strålande recension i DN. Jag har ställt mig i kö på biblioteket.
Nationalmuseum öppnar igen 13 oktober, efter att ha varit stängt i flera år på grund av renovering.
Jag följer den utmärkta serien The crown på Netflix. Jag räknar med att säsong 3 kommer att visas, om inte i höst, så i alla fall någon gång i vinter.4 kommentarer:

 1. Stort tack för länken till min blogg. Skall bli spännande att få se och läsa om din resa till Kroatien. Säkert den bästa tiden att åka dit nu. Angående The Crown såg vi något avsnitt i början, men fick ingen kontakt. Efter att du skrivit om den här började vi titta igen. Nu är vi helst sålda. Kör 2 avsnitt åt gången. Djupt fascinerande och imponerade. Det bästa vi sett på länge. Tack för tipset! Trevlig resa om du inte redan åkt!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror att det kommer att vara lagom varmt i Kroatien nu. Åker på tisdag. Fast egentligen har man väl haft nog av sol och värme efter denna sommar.
  Så roligt att du återupptäckte The crown. Man måste hela tiden påminna sig att det är bara fiction!

  SvaraRadera
 3. Ja så är det väl!? Vi började just diskutera det. Det märkliga är att engelska kungahuset godkänt filmen. För de måste de väl ha gjort? Tror visst det kan bli jättefint med behaglig sommarvärme i Kroatien. Ha nu en riktigt skön vistelse där.

  SvaraRadera
 4. Jag vet inget om hur engelska kungahuset tagit ställning till The crown.

  SvaraRadera

Skansens julmarknad

Skansens julmarknad har pågått i över 100 år. På Bollnästorget finns ett 70-tal marknadsbodar som säljer hemslöjd, delikatesser, godsaker, h...