8 april 2018

Shopping i förändring


Lindex på Lidingö. Inte mycket i min smak.


Under våren har man kunnat läsa i tidningen att flera klädkedjor kämpar med dåliga försäljningssiffror. Man skyller som alltid på vädret, men numera också på att det kan bero på den ökade internethandeln.
Trendanalytikerna tror att det kan bero på, att det inte är inte någon status att handla mycket kläder längre. Folk lägger pengar på annat.
Tja, jag är ingen analytiker, utan bara en vanlig konsument. Jag är väl inte heller dessa lågpriskedjors främsta målgrupp. De vänder sig väl oftast till yngre.
När jag besöker någon av dessa butiker, störs jag mest av att det är så rörigt. Många är väldigt fint inredda och allt är så vackert arrangerat MEN det är väldigt svårt att hitta, när man söker något speciellt.
Jag hör ju till den generationen som minns  då man hängde långbyxor för sig, blusar för sig osv. Det satt en liten knapp på galgen som angav storleken på plagget. Numera hänger allt huller om buller, ibland sorterat efter färger och man får leta efter lapparna med storlek och pris. Mycket ligger i högar på bord. Visst kan det se trevligt ut och tanken är naturligtvis att man skall bli frestad att köpa något.
Det finns många olika orsaker till att folk handlar kläder på nätet, men en anledning tror jag är, att det faktisk är lättare att hitta. Allt är sorterat efter kategorier, varefter man väljer till exempel storlek eller färg. Är ens egen storlek slut, kan man alltid titta in veckan efter och se om den kommit in.
Vad tror du?

HM:s nya butik i Fältöversten. Mycket tjusigt! Tror jag skall gå tillbaka dit.


4 kommentarer:

 1. Det är väl inte undra på att man inte handlar kläder över huvud taget. Just för att allt ser likadant ut och är tråkiga.
  Jag skulle aldrig handla på nätet när det gäller kläder. Jag vill båda känna och prova dem. Storlekarna är ju så knasiga, ibland kan man ju ha small och ibland kommer man ju knappt i XXXL
  Jag tror att det måste till en förändring med att återgå till egna butiker och inte kedjor

  SvaraRadera
 2. Håller med, jag är inte särskilt road av att handla kläder heller. Tur nog är jag i den åldern att jag inte behöver så mycket, men ibland måste man ändå förnya sig. Jag önskar att jag kunde handla kläder på nätet , men jag behöver också prova först.

  SvaraRadera
 3. Du har så rätt beträffande röran och planlösheten. Man blir så TRÖTT av att vimsa runt och inte veta var man ska leta. Butiker som NK är idag rena mardrömmen, där man inte vet vilket klädmärke man befinner sig hos; det ena går in i det andra (och dyrare) utan att det markeras. En nackdel med att köpa kläder på nätet är förstås PostNords opålitlighet med paket som anländer för sent eller försvinner helt.

  //Marie-Anne Condé

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att man inte behöver så mycket kläder längre. Skor och underkläder måste naturligtvis förnyas och i de affärerna går det bra att hitta.

   Radera

Nycklar

I NE står följande: En nyckel är en mekanisk del till lås, bestående av grepp och blad. Bladet är oftast tillverkat av metall, medan greppet...