23 oktober 2016

Höstpromenad

Hunden och jag tog en promenad här hemma på ön en solig dag tidigt på hösten. Vi gick från Lidingö kyrka, förbi Kaptensstugan och bort mot Koltorps gärde och sedan tillbaka samma väg. Det var en underbar dag och solen var så bländande att det var svårt att få riktigt bra bilder.
Först passerade vi Lidingö kyrka. Den uppfördes 1623.


Lidingö kyrka

Vi passerade Kaptensstugan, som från början var ett torp under Hersby gård. Under sommarmånaderna åren 1870-1889 bodde en fartygskapten i stugan. Det ligger en brygga strax bredvid och under åren 1860 till 1905 lade ångbåtar från skärgården till här.



Kaptensstugan från tidigt 1800-tal. Numera ett populärt café.











Del av minneslunden vid Lidingö kyrkogård




Bohusgården. Privatbostad.



Minnessten uppförd på Koltorps gärde, Lidingöloppets startplats.







Fläder

3 kommentarer:

  1. Så fint det verkar vara på Lidingö. Vi funderar på att lämna Ekerö, eftersom det är svårt att hitta ett nytt boende. Lidingö kanske vore ett alternativ?!

    SvaraRadera
  2. Så fint det verkar vara på Lidingö. Vi funderar på att lämna Ekerö, eftersom det är svårt att hitta ett nytt boende. Lidingö kanske vore ett alternativ?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst! Här är det väldigt trevligt. Lugnt och fridfullt, trevliga människor och en hel del vacker natur att vara ute i. Nära till stan också. Hoppas verkligen att det ordnar sig för er. Hälsningar Birgitta

      Radera

Lidingö vårsalong och konstrunda 2024

Årets vårsalong i Lidingö stadshus pågår den 13 - 28 april. Vårsalongen avslutas med den så kallade Konstrundan. Den pågår 26, 27 och 28 apr...