7 april 2017

Veckans rubrik: Gult
Vincent van Gogh SolrosorTemat i veckans rubrik är Gult.
Gult passar bra att skriva om i april. Påsken närmar sig och gult har blivit påskens dominerande färg. Det tror man härstammar från bland annat kycklingar, äggulan, påskliljor och kanske solen.
Gult var min älsklingsfärg, då jag var liten. Mest minns jag en gul angoramössa med en bård som gick runt bakre delen på mössan. Mössan knöts under hakan. Kallas tydligen för bahytt eller möjligen hätta. Jag har ingen bild av den, men många 40-talister kommer säkert ihåg denna typ av mössa som var väldigt vanlig.
För många tror jag att färgen förknippas med växtlighet.Vi förknippar också färgen med frukter och grönsaker. Gula frukter är frestande. Själv är jag väldigt förtjust i allt som har citronsmak.Jag fick tips av en granne, att det finns en butik i Stockholm, som heter Picard. Jag hade aldrig hört talas om den, inte heller sett några annonser. Grannen brukade köpa citronbakelser där, så jag gav mig iväg till butiken på Sveavägen för att inhandla några. Wow, vilken läcker butik! Picard är alltså Frankrikes största kedja med enbart fryst kvalitetsmat med 900 butiker runt om i Sverige.
Citronbakelserna var underbara. Det kan ju vara knepigt att handla fryst mat om man behöver tid för att ta sig hem, men jag tror absolut att jag återvänder till denna butik och tar med mig litet tidningspapper och slår in varorna i och sedan snabbar mig på hem. Det skall bli spännande att pröva litet annan typ av mat.


Solen. Foto:NASA

Solen är en stjärna vars utstrålande energi i form av ljus och värme är livsviktig för oss här på jorden. Solen har spelat stor roll i folktro, myter och religioner.
Jag ber att få önska alla mina läsare GLAD PÅSK!
Veckans rubrik består av ett antal bloggare, som skriver inlägg under ett gemensamt tema. April månads värdinna är jag själv. Övriga bloggare finns i högra spalten.
Detta inlägg lades ut på morgonen den 7 april. På eftermiddagen nåddes jag av nyheten om det hemska illdådet på Drottninggatan. Dagen slutade i stor sorg.
11 kommentarer:

 1. Många härliga gula påminnelser om påsken, vårblommor, citronbakelser ( som jag också tycker väldigt mycket om) och solen, inte att förglömma. Vi behöver allt det vårliga, varma och på nytt födda mera än någonsin med tanke på illdåd och terror som sker på så många ställen i vår värld, nu också i Stockholm, vår omedelbara närhet. Mitt gula inlägg skrev jag redan i början av den här veckan. Ha en skön påsk och ha det bra!
  hälsar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma, Karin! Ja, en promenad i naturen skingrade tankarna en stund efter hemskheternai fredag.

   Radera
 2. Den butiken - Picard -ska jag absolut uppsöka nästa gång jag åker in till stan. Älskar citronbakelser! Det dröjer dock nog ett tag efter gårdagens illdåd.
  Ha en fin påsk!
  Eva

  SvaraRadera
 3. Låter som en spännande butik, värd ett besök. Det ska jag lägga på minnet! Många solgula exempel i ditt inlägg och så blev jag påmind om min favoritkonstnär Vincent van Gogh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är hans målningar fina. Mer kommer i nästa inlägg.
   Glad påsk!
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
 4. Härligt inlägg - och den butiken, Picard verkar spännande!
  Önskar dig en fin vecka och en Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anki! Önskar dig också en Glad Påsk.
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
 5. Din fina sol ser i närbild ut som en god apelsin eller clementin! Jag kan inte minnas några gula kläder, bara gula väggar kan jag minnas. Och en gul vägg har jag här hemma nu också, den i hallen. Jag tycker det är en varm och snäll färg. Önskar dig en fin påskhelg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Paula!
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
  2. Tack detsamma, Paula!
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera

En vanlig onsdag i maj

Maj är en underbar månad med ljuset, värmen och blommorna. Det var dags för inköp till balkongen. Vi har en handelsträdgård och flera b...