22 oktober 2017

Gems weekly photo challenge - I VÄSKAN

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna som dirigerar den gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka att tolka med bild och text. Fler deltagare hittar man på Sannas hemsida. Denna vecka är orden I VÄSKAN.

Det finns vissa saker beträffande väskan och dess innehåll, som är viktiga för mig.
 •  Väskan måste vara rymlig och ha axelrem
 •  Väskan måste innehålla fack med blixtlås inuti. Jag har en gång drabbats av en ficktjuv. Den gången kom han tur nog bara åt min mobiltelefon, som låg ovanpå plånboken. Därför är jag numera noga med att hålla min plånbok är instängd i ett fack med blixtlås.
 •  Väskan måste ha ett fack på framsidan. Då jag ofta åker kommunalt och ibland har hunden med mig, måste det vara lätt att komma åt Accesskortet.

Jag kör fortfarande med en gammal hederlig filofax. Tycker det verkar jättekrångligt att ha sina anteckningar i mobilens kalender. När man dessutom, som jag, en gång blivit av med sin mobil...
Om ni undrar vad det är längst ner till höger, så är det två kartor. En över Stockholm och en över Lidingö, min hemkommun. Ibland hittar man inte, trots att man bott i någon av dessa två städer hela sitt liv.
Några har kommenterat att jag har sådan ordning i min väska. Det beror dels på att jag naturligtvis passade på att städa innan bilderna skulle tas, men också på att alla småsaker såsom nycklar, läppstift o dyl ligger samlat i den lilla necessären.28 kommentarer:

 1. Håller helt med dig, både vad gäller väskans utformning och innehåll. Precis som du kör jag med en vanlig papperskalender och använder aldrig anteckningarna i mobilen. Ja, det är nog en generationsfråga antar jag;-)

  Å ytterligare en sak har vi gemensam - mitt accesskort ligger också i en separat ficka längst fram i ett separat fack på väskan.

  Men jag har aldrig med mig en hårborste eller kartor - lite ska det väl skilja mellan oss då;-)

  Ett toppen bidrag till temat förresten:-)

  SvaraRadera
 2. Fint collage, får en bra överblick över innehållet i din väska! Det är snarlikt det som finns i min bortsett från kartorna. Gillar formen på din väska, den är lagom stor att ha med sig på stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl rätt likt i de flesta damväskor.

   Radera
 3. Tror att rent av har likadana filofaxer! Risken med rymlig väska är att man slänger i för många prylar, så ska jag gå försöker jag ta en liten väska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är också bra om man kan få ner ett paraply eller t o m en bok.

   Radera
 4. Praktisk anvisning nädvendig!
  Papperskalender ja, innehållet varierar :-)
  Karta då och då, troligen mer nödvändig i din stora stad än lilla - men jag behöver den ändå.

  SvaraRadera
 5. Håller helt med dig om hur en väska ska vara för att vara praktisk särskilt om det är den där "vardagsväskan". Nu är jag ingen handväsk-människa så här handlar mest om praktiska väskor. Ha det så gott!

  SvaraRadera
 6. Mycket att tänka på vad gäller väskor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och när denna är utsliten kommer det inte bli lätt att hitta en liknande.

   Radera
 7. Du har verkligen god ordning och bra innehåll i din väska. Önskar jag kunde ha lite bättre ordning och mindre skräp i min väska :).

  SvaraRadera
 8. Kanske man hittar bättre i din väska, i min är allt huller om buller, men å andra sidan har jag tid att leta. Under våra färder 10 - 20 mil enkel väg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina färder? Ser att du bor i Lappland. Är det färder till jobbet?

   Radera
 9. Snygg presentation. Praktiskt innehåll och väska. Perfekt tolkning av temat.

  SvaraRadera
 10. Här var det ordning och reda! Har ett litet, litet fodral där det just står O & R. Det är alltid med mig, men kan innehålla olika grejor beroende på aktivitet.
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, jag städade faktiskt litet innan jag visade upp det hela.

   Radera
 11. Vilken fantastik ordning där hittar du allt Lite mer organiserat än i min väska :) Tack för att du är med och tack för att du är med

  SvaraRadera
 12. Vilken ordning och reda du har i din väska!

  SvaraRadera
 13. Tack för att jag får vara med. Fint av dig att ta dig tid att ordna denna bloggrupp.

  SvaraRadera
 14. Nåja, jag hade ju städat litet innan förstås.

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - ASK

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka a...