2 november 2013

Galleri fredag - stilleben


Galleri fredag består av en grupp bloggare, som varje fredag publicerar varsitt inlägg under ett gemensamt tema. Bilderna ligger i fokus. November månads värdinna är Channal. Denna veckas tema är stilleben.
Jag tänkte först att stilleben är endast något inom målarkonsten, men förstod sedan att det kan även användas inom fotokonsten. Tur nog hade jag just köpt hem litet frukt och även en pumpa. Jag försökte arrangera dessa frukter på ett lämpligt sätt och tycker faktiskt att det blev riktigt fint.


7 kommentarer:

 1. Men vad vackert det blev! Snyggt med svart bakgrund. Jag tänker att det ser ut precis som en oljemålning :-)

  SvaraRadera
 2. Mycket vackert med höstlika färger, och det gör sitt till att man ser en del av mönstret på keramikfatet. Man får nästan lust att försöka måla! :-)

  SvaraRadera
 3. Håller med norberginablue. Ska inköpa några sådana frukter och arrangera och måla. Underbart vackert med de olika röda och gula valörerna och den mörka bakgrunden. Du kunde göra en förstoring och låta rama in!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för era kommentarer. Det lustiga var att det var rena turen att jag hade dessa frukter hemma. Ja, jag väntade tills jag hade pumpan inköpt också eftersom den passade så bra just det datumet. Sedan placerade jag fatet i bokhyllan, som är mörk.
   Jag gjorde paj av pumpan. Jättegott.

   Radera
 4. Tjusigt stilleben!! Frukt är vackert!

  KRAM Anna

  SvaraRadera

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...