13 november 2013

En vanlig torsdag


Hunden och jag åkte in till stan och började med att göra ett snabbt besök på Skeppholmen. Jag skall nämligen besöka teater Galeasen där nästa vecka och ville se efter var den låg. Jag har varit på Skeppholmen flera gånger, men aldrig besökt denna teater och var litet osäker på vägen.
Det var en vacker novemberdag med en del sol. Det är en rätt fin promenad om man går från Nybroplan och följer Nybrokajen och Museikajen fram till bron.
Vaxholmsbolagets trafik var drabbat av strejk, därför låg det ovanlig mycket båtar inne. Tur nog har konflikten löst sig och trafiken är igång igen. Skönt för de hårt prövade skärgårdsborna.


 Oj, vad jag längtar till sommaren
 

Därefter gick vi tillbaka till Nybroplan och tog en buss mot Fridhemsplan, där vi träffade min sons sambo Elin och barnbarnet Artur. Så gick vi alla tillsammans ner till Rålambshovparken och tog en härlig promenad genom parken.
Hunden Stella var eld och lågor eftersom hon fick träffa en massa nya trevliga hundar, som hon aldrig träffat förut. Vi passerade en häger, men det var inget som intresserade Stella. Artur sov som en stock i sin vagn.
Det var evigheter sedan jag promenerade i Rålambshovsparken.  Många minnen dök upp. Smedsuddsbadet besökte jag någon gång på 1970-talet, då jag bodde i Vasastan. Jag mindes också att jag var här i samband med Vattenfestivalen på 1990-talet.

Efter denna sköna promenad fick vi kaffe med dopp hemma hos Elin och Artur. Mattias var på sitt arbete. Artur är nu nio veckor gammal.

Elin och Artur

1 kommentar:

  1. Det blev verkligen fina bilder!! Härlig sen höst-sol!!
    Söta lilla Artur!

    SvaraRadera

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...