2 mars 2017

Hunden Stella 5 år


Min hund Stella fyller 5 år den 2 mars.
Vårt liv tillsammans fortsätter som tidigare. Vi tar sköna promenader, träffar kompisar och leker med dem. På kvällarna myser vi i soffan.
Det är faktiskt enklare att leva med en hund än man skulle tro. Hunden trivs ju bäst med att det mesta är som vanligt. Det är också ett hundvänligt samhälle vi lever i. Stella ser ju snäll ut, så folk blir ju inte besvärade, utan stannar gärna och klappar henne. Det går oftast att ta med henne, då man besöker andra i deras hem och då man skall uträtta ärenden. Man lär sig snart vilka butiker, som accepterar hundar. På NK går det bra, men inte Åhléns.
Inte för att jag tror att Stella tycker att det är speciellt kul att följa med mig just till frissan, men det är alltid skönt om man slipper lämna henne ensam hemma mer än nödvändigt. Hon blir ofta bjuden på godis, så hon blir alltid ivrig då vi närmar oss salongen. Annat är det  då vi närmar oss lokalen för kloklippning! Då stretar hon emot.
Jag har roat mig med att ta litet bilder av henne i vardagliga situationer. Ibland har det varit någon annan, som tagit bilden på oss två tillsammans. Ljusförhållandena var väl inte alltid de bästa.

                                                        ÅKA TUNNELBANA

                                               
                                                 
                                                              BESÖK PÅ  BIBLIOTEKET


                                                           BESÖK PÅ  HUNDKAFÉ

                                   
                                                            MED MATTE HOS FRISSAN


                                                    HJÄLPER MATTE ATT PASSA HENNES BARNBARN
                                                                                                                                                                                                                                                                             
                                                                SHOPPA PÅ NK

                                                         KLOKLIPPNING- AVSKYVÄRT TYCKER STELLA


                                                                       EFTER BADET


8 kommentarer:

 1. Stort grattis till Stella på födelsedagen och till hennes mattes som har en så gullig och trevlig vovve.

  SvaraRadera
 2. Nej men gud vilken söt hund! Och vilket fint reportage. Skulle inte trott att NK men inte Åhlens gillar hundar men då fick hon ju shoppa på ett "fint" ställe lilla Stellan. Toppen. Du skildrar så fint vardagslivet och hur en hund passar in däri och vad jag skrattade när hon kom upp ur badet. Lite skillnad från första och sista bild kan man säga. Jätteroligt se alltihop. Åka tunnelbana, frisören, man får verkligen se hur bra man kan införliva en hund i sitt dagliga liv. För att inte tala om "barnvakten". Så du har så små barnbarn du. Min yngsta är 3 år och en liten sladdis. De övriga 5 är alla över 20 och en 30. Tiden rusar iväg blir man påmind om.
  Tack för ditt trevliga inlägg och jag önskar dig en fin helg!
  Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Vonne för din vänliga kommentar! Jag har två barnbarn i tonåren. Det är min dotters grabbar. Sedan har jag två smågrabbar, 3 1/2 år och 1 år. Det är min sons barn. Min son var nästan 40 år innan han fick sitt första barn.
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
 3. Bedårande vacker hundflicka du har, inte konstigt att du har fullt upp när alla vill klappa och hälsa. Min jycke är inte så förtjust i att bli klappad så jag får tyvärr ofta be folk att låta bli, speciellt barn. Mina vänner som bor i Stockholm har visat mig hur mycket ställen som tillkommit för hundägare, bland annat kafeer. Här på vischan får man inte ta med hunden ens på uteserveringen! Alltså går jag aldrig på fik...
  Visst är en hund ett fantastiskt sällskap, bättre kan man inte önska sig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Paula för din kommentar. Det är ju så att hundar, precis som vi människor, är olika. Man får respektera om en hund inte vill bli klappad.Men det är väl skönt därute på "vischan" att ha detta fina sällskap som en hund är.
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
 4. Underbart söt hund och lagom stor. Man behöver inte gå dressyrkurser med en sådan. Jag har också haft hund i mitt tidigare liv, en basset. Men när jag jobbade och efter en skilsmässa blev ensam med barnen var jag tvungen att skänka bort den. Det är nog bra att man är pensionär när man har hund så man kan gå ut med den flera gånger om dagen. Inte bra för en hund att vara ensam en hel dag som många får vara.
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Tack Ingrid! Ja, det är idealiskt att ha hund då man är pensionär. Bra för hunden också.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.