22 mars 2017

Veckans rubrik: Mars med blommor och litet annat...

Veckans rubrik är en sammanslagning av förra veckans tema Mars och denna veckas tema, som är Blommande blommor och gröna växter. Några gröna växter har jag dock inte hittat. Mina krukväxter är inte mycket att visa upp. Däremot hittade jag myror och en liten fågel.
Jag har inte haft så mycket tid att ägna mig åt bloggen. Jag pluggar just nu konsthistoria och har huvudet fullt av namn på konstnärer och målarstilar...
Men det har inte undgått mig att våren är i antågande, även om man fortfarande får räkna med bakslag. Här i Stockholmsområdet har början på mars varit ovanligt varm och det är just nu helt snöfritt.
På vår morgonpromenad behöver hunden och jag inte gå långt för att hitta många vårtecken.


Myrorna är redan i full gång


Här var det tydligen litet snö kvar...Värtan är helt isfri och någon har redan satt båten i sjön

Veckans rubrik består av ett antal bloggare, som varje vecka skriver ett inlägg under ett gemensamt tema. Mars månads värdinna är matfreaket med bloggen Jordgubbar och bubbel. Övriga bloggare finns i högra spalten.


10 kommentarer:

 1. Ni har kommit längre med våren i Stockholmstrakten än vad vi har här på Åland. Men det brukar vara vanligt, vi ligger ofta två veckor efter er. På det sättet får man uppleva mars och blommor minst två gånger :)
  Lycka till med dina studier!
  Njut av våren och ha det bra!
  hälsar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Petta! Man får nog säga att våren är ovanlig tidig i år och bakslag kan komma.

   Radera
 2. Passade ju jättebra att slå ihop mars och blommor! Våren hos mig ser nog ungefär ut som våren hos dig... en härlig tid!
  Ha det gott och njut av denna sköna tid!

  SvaraRadera
 3. Vårfina blommor i mars!Myrorna myllrar :-)

  SvaraRadera
 4. Underbart vackra bilder du visar. Utmärkt att slå ihop de båda rubrikerna. Här har all snön försvunnit som väl är.
  hälsningar från Ingrid som önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag önskar dig också en trevlig helg.

   Radera
 5. Fina bilder! Lycka till med studierna! Låter jättespännande!

  SvaraRadera
 6. Hej, snöfritt i Stockholm, jo jag tackar, vi har trots fjorton grader varmt idag ganska så mycket kvar. Jag vet inte just vilket jag ogillar mest, snön som ligger kvar eller leran som kommer fram när snön försvinner. Min hund duschar numera varenda dag, hela underredet är svart när vi kommer hem. Blommor och växter dröjer hos mig, så tack för att du visar lite livslevande vårblommor

  SvaraRadera
 7. Lycka till med ditt studerande. Min cirkel i samma ämne har slutat för 14 dagar sedan men vi hoppas alla det blir fortsättning i höst. Många fina bilder och den sista över Värtan var härlig och påminner om att vi snart har båtsäsongen här.
  Trevlig fortsättning på veckan!

  SvaraRadera

En vanlig onsdag i maj

Maj är en underbar månad med ljuset, värmen och blommorna. Det var dags för inköp till balkongen. Vi har en handelsträdgård och flera b...