21 maj 2017

Boktips: För den som reser är världen vacker av Per J Andersson


Per J Andersson är journalist och författare. Han är en av grundarna till resetidskriften Vagabond.
Den bok av honom, som jag just har läst, heter För den som reser är världen vacker. Den är utgiven på Ordfronts förlag 2017.
Per är en människa med enorm reslust. Han har rest på egen hand sedan tonåren. Reslusten eller om man nu skall kalla det äventyrslusten, uppstod då han som 14-åring första gången mötte en riktig RESENÄR. Per var på semester i Grekland med sin far och träffade då en person som reste utan något egentligt mål. Det där lät ju spännande!
I denna bok berättar Per om sina resor, som oftast gått till Indien. Han skriver livfullt och engagerat om resandet och om alla de upplevelser och möten han har under sin resor.
Han drar sig inte för att  berätta om svårigheter, som kan uppstå. En gång var han helt pank och var så hungrig att han började fundera på att stjäla. Och hur skall man kombinera reslusten med familjeliv?
Han berättar också om berömda resenärer genom tiderna och en del om deras resor.

2 kommentarer:

  1. Detta låter som en mycket intressant bok. Andersson måste verkligen ha mycket att berätta som rest så mycket. Dessutom är det ofta ett lättläst och väl sammansatt språk och driv i texten när journalister skriver böcker. Tack för boktipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar den! Hälsningar Birgitta

      Radera

Skansens julmarknad

Skansens julmarknad har pågått i över 100 år. På Bollnästorget finns ett 70-tal marknadsbodar som säljer hemslöjd, delikatesser, godsaker, h...