4 april 2015

Lördagstema - Gul och blå

Min blogg ingår i en grupp, som kallas Lördagsbloggare. Varje lördag skriver vi ett inlägg under ett gemensamt tema. Denna veckas tema är Gul och blå. Månadens temavärdinna är Gnuttan. Övriga bloggare hittar du i högra spalten en bit ner.

Det första jag kommer att tänka på är naturligtvis den svenska flaggan. Så fint blå med gult kors.
Så här står det i Wikipedia:  Sveriges flagga har blå bakgrund med ett gult kors av liknande utformning som återfinns i de övriga nordiska ländernas flaggor. Modellen tros vara inspirerad av den danska Dannebrogen och färgerna kommer troligen från lilla riksvapnets tre gyllene kronor i blått fält samt det stora riksvapnets utböjda kors i guld.
Jag har hört sägnen att det var någon, kung kanske, som hade sett upp mot himlen och där, kanske i en svår stund, sett ett gyllene kors och därefter beslutat att detta skulle vara Sveriges flagga. Nu firar vi i alla fall Svenska flaggans dag den 6 juni, som sedan 1983 är Sveriges nationaldag.
Vid några tillfällen har jag firat denna dag med picnic i Drottningholms slottspark tillsammans  med min son och hans vänner.

Butiken Gul & Blå låg i många år på Drottninggatan. Då mina barn var i tonåren handlade vi en del där. Numera säljs tydligen deras jeans endast i en webbshop.

Man kan slå sig gul och blå. Detta har jag tack och lov sluppit!
11 kommentarer:

 1. Drottningholm upplevde jag förra sommaren!
  Slagit mig gul och blå likaså.

  SvaraRadera
 2. Vi har nog alla tänkt svenskt den här gången :)
  Naturligtvis eftersom Sverige är så starkt förknippat med gult och blått.
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 3. Det ser härligt ut med familjeutflykt i gröngräset. Drottningholms slottspark är ju en sådan vacker plats.

  SvaraRadera
 4. Underbart väder när ni hade er picknick i den vackra slottsparken. Och svenska flaggan var med också tillsammans med lilla barnbarnet (?).

  Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på påskhelgen.

  SvaraRadera
 5. Drottningholms slott... ser härligt ut med picknick där. Jag har varit där en gång för vääldigt länge sedan... på skolresa någon gång på 60-talet...
  Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt det ser ut på bilden vid Drottningholms slott. Påskkram Bosse

  SvaraRadera
 7. Just så där ska det vara på en picknick – sol och blå himmel och så den svala skuggan från en vid ek och förhoppningsvis varken mygg eller myror – det ser helt perfekt ut!

  SvaraRadera
 8. Fina associationer till temat!

  SvaraRadera
 9. Vad härligt det låter med picknick i en slottspark! Nu kan man börja längta. Inte så långt kvar till sommar och sol :-) Jag hade nästan glömt att det fanns Gul och Blå jeans. Även hur hett jag önskade mig ett par. Finns dessa att köpa fortfarande alltså? Då kanske jag skulle "slå till" så här i mogen ålder och skaffa mig ett par... Undrar om de finns i stretch...

  SvaraRadera
 10. Tack för era kommentarer, trots det litet tunna innehållet.
  Musikanta, nej det är inte mitt eget barnbarn på bilden.
  Anna, så vitt jag kan se säljs Gul&Blå-jeans endast på nätet.Tycker att det skulle vara svårt att köpa byxor på nätet. Jag måste alltid prova..
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Känns ju väldigt passande att fira svenska flaggans dag/nationaldagen i Drottningholms slottspark. Ser ju dessutom helt fantastiskt ut på bild.

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - ASK

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka a...