16 juni 2014

Resa genom Baltikum - Riga

I mitt förra inlägg berättade jag, att jag i slutet av maj gjorde en resa genom de baltiska länderna. Första stoppet var i Tallinn. Sedan gick resan vidare till Lettlands huvudstad Riga. Det var en vacker resa utmed kusten, där det ju finns massor av badorter. Havet skymtade ibland bland alla träd. Fynd av bärnsten är vanligt förekommande utmed hela denna kust ner mot Polen.
Väl framme i Riga möttes vi av en lokalguide, som gav oss en orientering i stadens sevärdheter. Riga är mest berömt för sina vackra jugendhus.
I nästa inlägg går resan vidare mot Vilnius.


GatukonstSvarthuvudernas husBärnstenssmycken


Schackspel i bärnsten

Rigas äldsta bostadshus från 1400-talet

Gatumusikanter

4 kommentarer:

 1. Besökte Riga för ett par år sedan, och trivdes med atmosfären och känslan av ett land på väg uppåt. Särskilt Gamla stan med domkyrkan var sevärt och förstås Svenska porten, som visst är den enda som är kvar av de som fanns i stadsmuren. Den användes visst att transportera bort sopor genom, om jag inte minns fel. :-) Fina bilder, som vanligt!

  SvaraRadera
 2. Dina bilder ger mig verkligen en längtan att se denna gamla, fina stad. Kanske kan det bli en tripp dit i sommar redan. Kent har varit där men aldrig jag. Dessutom skulle jag väldigt gärna vilja köpa ett bärnstenshalsband. Vad kostar de ungefär?

  Om du går in på min blogg ser du att man kan rösta på mig som miss Veckans blogg på Besökstoppen. Det var mest på skoj i början, men nu när jag har blivit omsprungen så katastrofalt blir det plötsligt allvar. Man kan rösta varje dag fram tills på lördag men bara en gång om dygnet. Det står utförligt hur man röstar på min blogg.
  Men jag förstår verkligen om du inte har tid :-)
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Lång kommentar som kom bort tyvärr.
  Jag skrev att jag gärna skulle vilja besöka Riga - fick längtan nu när jag såg dina fina bilder därifrån. Jag skulle också gärna vilja köpa ett bärnstenshalsband - vad kostar de ungefär?

  Hoppas några röster från dig till Veckans blogg - jag har ohjälpligt halkat efter...Om du går in på min blogg så finns där en länk till Besökstoppen. Jag skriver dessutom precis hur man röstar på bloggen dessutom. Men jag förstår naturligtvis om du har annat att göra :-)

  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad halsbanden kostar. Det var inte aktuellt för mig. Tror inte att de är så vansinnigt dyra. Beror nog mycket på vilken kvalitet det är på stenarna. Tittade på ett smycke med silverkedja och 5 små kuber i bärnsten. Kostade 500-600 kr.
   Har varit inne och röstat på din blogg. Det är otroligt fin! Förstår inte att du hinner med så mycket. Trevlig midsommar.
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.