8 juni 2014

Resa genom Baltikum - Tallinn
Jag har länge närt en ambition, att man skall ha sett sina grannländer. Några av dem hade jag ännu inte varit i, så i slutet av maj åkte jag iväg på en nio dagars sällskapsresa genom de baltiska länderna. Resan hem gick via Polen.
Vi startade med en båtfärd över till Tallinn, som mötte oss med regn, blåst och kyla.
Tallinn är en trevlig stad, som väl många svenskar har besökt. Turistvandringen sker huvudsakligen i den medeltida Gamla staden. Stadsdelen är lätt att utforska till fots och de slingriga kullerstensgatorna kantas av fina små bakgator, gårdar och kyrkor med torn och museer där stadens historia presenteras. Naturligtvis finns också massor av butiker med lokalt hantverk samt restauranger och kaféer. Roligast tycker jag det var, att hitta Konstdockornas hus med de mest underbara dockor. Flera bilder av dem kommer i slutet av detta inlägg. Läs mer på http://www.estoniadolls.com/en/
I nästa inlägg går resan vidare mot Lettlands huvudstad Riga.


Sångarstadion. Bilden är tagen från en affisch.

Alexander Nevskijkatedralen

Toompea slott

Shoppinggata

Rådhuset från 1300-talet

Rådhusapoteket med anor från 1400-talet

Katarinagången

Hantverksförsäljning vid Katarinamuren. Jag köpte en kofta!

Inkastare vid medeltidsrestaurang

Dockor i Konstdockornas hus4 kommentarer:

 1. För några veckor sedan reste jag tillsammans med min fru till Polen. Vi har valt att åka till Warszawa. Efter en promenad blev vi hungriga så vi gick på restaurangen New Orleans Gentlemen's Club & Restaurant. Maten var mycket god och det är värt att komma förbi.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar. Jag skulle också vilja se mer av Polen. På den rundresa jag gjorde genom de baltiska länderna blev det bara en dag i Polen - i Gdansk.

  SvaraRadera
 3. Jag semestrar i Polen med några års mellanrum. Jag har familj där så det har blivit en tradition att vi besöker Warszawa. Senaste gången var jag på New Orleans Gentlemen's Club & Restaurant för första gången. Jag åkte dit bara för att äta något men det var sköna dansare som drog till sig min uppmärksamhet och jag stannade lite längre.

  SvaraRadera
 4. När jag varit med några grabbar i Polen ville vi ha det kul. Genom att vandra från en klubb till en annan hamnade vi då på New Orleans Gentlemen's Club&Restaurant. Det är den bästa klubben jag nånsin varit på. Sköna kvinnor utför där fantastiska dansshower.

  SvaraRadera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.