20 september 2013

Galleri fredag - gatufoto


Galleri fredag består av en grupp bloggare, som varje fredag publicerar varsitt inlägg under ett gemensamt tema. Bilderna ligger i fokus. Denna veckas tema är gatufoto. Övriga bloggar finns i högra spalten en bit ner.
En dag på sensommaren promenerade hunden och jag runt i det nybyggda området Norra Djurgårdsstaden. Det är en ny stadsdel, som växer fram i östra Stockholm. Många hus är färdiga och folk har börjat flytta in. Ett par förskolor finns på plats, men mycket återstår.
Området gränsar till det gamla Gasverket och många av de gamla tegelbyggnaderna och även gasklockorna står kvar och kommer att användas till kulturella och kommersiella ändamål. En av gasklockorna kommer förmodligen att rivas och ersättas av en skyskrapa.
Det är ett exklusivt område med dyra bostadsrätter, men även hyresrätter (med höga hyror) och kommer bli helt fantastiskt då det är färdigt.
Som ni ser har jag behandlat bilderna litet olika. De nyare byggnaderna i Lomo och de äldre i HDR. Några av bilderna behandlade jag i mobiltelefonen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konstutställning 16-21 mars på Konsthallen i Stockholm

Mina två vänner Julie Vidal och Håkan Vidal ställer ut tillsammans med Lene Ryde och Hjördis Nilsson Alvin. Samtliga konstnärer bor på Lidin...