8 oktober 2017

Bergrummet - Stockholms nya leksaksmuseum

Bergrummet - Tidö Collection of Toys & Comics är ett nytt leksaksmuseum i Stockholm. Om det finns några föremål från det tidigare och numera nedlagda Leksaksmuseet framgår inte.

Det är  helt klart värt ett besök, även om jag personligen tycket att det är litet jobbigt med mörklagda museer. Montrarna skall lysa upp, det förstår jag, men det blir litet tröttsamt. Det lyste fint i dockskåpens fönster, men exteriören var nästan omöjlig att se. Information om de olika typerna av leksaker fanns på tjusiga displayer, men man saknade ofta information om varje enskilt föremål.  Knepigt kan jag förstå, eftersom det fanns så otroligt mycket.Dockskor

Den här känner ni nog igen?

Dockassesoarer
Välgjord docka i papier-marché från 1860-talet
Moderna leksaker finns också


Dockskåpsinteriör

Dockskåpsinteriör

DockskåpsinteriörTennsoldater


Ohhh, en sådan här hade jag när jag var liten!
Det fanns serietidningar också


7 kommentarer:

 1. Hej hej igen! Nu är jag tillbaka i bloggvärlden efter mitt långa sommaruppehåll. Har lagt in ett inlägg som beksriver lite om mina förehavanden under sommaren och härefter tänker jag att jag bloggar om mina händelser i vardagen. Kommer inte vara med i temablogganden dock eftersom jag känner att det blir för mycket. Hoppas vi hörs/ses över nätet! Förrästen vilket häftigt museum leksaksmuseet verkar vara och många målande fina bilder har du lagt upp. Ock JA, celluid-dockan känner man ju igen. Önskedockan när jag var barn.
  Önskar dig nu en fortsatt fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du är igång igen. Jag pausar också från Veckans rubrik. Är med i en annan grupp nu och så har jag ju mina egna inlägg också. Det räcker.
   Må så gott själv!

   Radera
 2. Tack för det fina reportaget om Leksaksmuseet. Vid första bästa tillfälle ska jag besöka det. Visste inte att det redan invigts. Skymtade några leksaker jag hade som barn och som jag undrar vart de tog vägen. Har inte tänkt på dem på länge. Det ligger alltså i Bergrummet på Skeppsholmen och har inget med Tidö att göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är alltså Tidös leksaksmuseum som flyttats in i Bergrummet.
   Men vi hade ju tidigare ett leksaksmuseum på söder här i Stockholm och vart de sakerna har tagit vägen vet jag ej. Hörde ett rykte om att mycket har sålts.

   Radera
 3. Vilken härligt bild-lek-hav det blev!Alla dessa detaljer i leksakerna!
  Det där med tillräckligt ljus känner jag igen - det behövs ju.
  Trevlig helg Birgitta önskar jag dig!

  SvaraRadera
 4. Tack Tove. Jag önskar dig också en trevlig helg.

  SvaraRadera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.