22 maj 2014

Lövskogslunden Ekbacken
Lövskogslunden Ekbacken ligger på södra Lidingö. Den är som vackrast i april och maj då mängder av vårblommor slår ut. Ek, lind, hägg och fågelbärsträd skapar tillsammans med välutvecklade hasselbestånd och lågvuxna buskar av skogstry förutsättningar för en rik och lummig lundmiljö. (Denna text är tagen från Lidingö stads hemsida.)
Hunden och jag deltog i en kort vandring där, arrangerad av Friluftsfrämjandet. Jag fick en del fina bilder och jag hoppas att jag givit växterna rätt namn.
Som en extra bonus fick vi se en uggla. Jag tror att det är första gången jag ser en uggla i verkligheten i vilt tillstånd. Tyvärr lyckades jag inte fånga den på bild.

Liljekonvalj

Lungört

Ormbär

Tandrot

Vätteros

Vårärt

2 kommentarer:

  1. Verkligen en rik flora - så vackert med ekarna. Var nere på Öland i söndags och där hade alla syrener slagit ut - fantastiskt. Här börjar de slå ut så smått. Absolut den vackraste tiden på året!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Måste nog göra fler besök på Lidingö. Har ett minne långt tillbaka av en vacker gul villa, där man en gång i världen tillverkade vaxljus, men jag minns inte var den låg. Kanske är den riven. :-)

    SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - ASK

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka a...