16 juni 2021

Promenad i Gåshaga

Gåshaga ligger längst ut på södra Lidingö vid Höggarnsfjärden och Hustegafjärden. Tidigare låg här industrier och båtvarv och även ett värdshus. Numera är området bebyggt med exklusiva villor, radhus och flerfamiljshus. En del har egen båtplats. Det finns också några restauranger.
Gåshaga brygga ligger här och är en utpost mot Stockholms mellersta skärgård. Där har jag stått många gånger och väntat på båten ut mot Vaxholm och Gällnö.
En vacker dag i början av juni tog hunden och jag tåget till Gåshaga brygga och tog en liten promenad i området. Vi började med att gå upp en bit i området för att sedan gå ner mot havet.
På den första bilden syns några röda hus. Dessa är nyuppförda, men i en äldre stil för att efterlikna de arbetarbostäder, som en gång låg här. De ger en spännande kontrast till alla de andra byggnaderna.




Vi promenerar ner mot havet, som syns längst bort


En liten badö med strand 

Restaurang Bryggan. Endast öppen kvällstid.

Mycket båtar. Några villor syns längst bort.


Skärgårdsbåten anländer till Gåshaga brygga. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Venus sittande på en snäcka. Skulptur av Carl Milles.


Medan vi väntade på tåget hem, satt vi och tittade på det gamla stationshuset.

4 kommentarer:

  1. Så vackert det är där i Gåshaga. Måste vara ett fint ställe att bo i. Har varit där för många år sedan, men skulle gärna vilja komma dit igen. Milles Venusstaty är välplacerad och mycket mycket vacker. Kul att man bevarat det gamla stationshuset. Du har en otroligt fin skärpa i dina bilder. Det har du alltid haft, men nu är de finare än någonsin. Hoppas allt är bra med dig och med hunden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det vackert, men tyvärr blir det rätt jobbigt med den kraftiga vinden. Det är som att promenera i storm. Så roligt att höra att bilderna ser bra ut. De är faktiskt tagna med mobilkameran. Allt är väl med mig och hunden.

      Radera
  2. Skarpa och fina bilder från Gåshaga! Du måtte ha en exklusiv mobilkamera. Jag minns hur platsen såg ut före bebyggelsen -- vilken skillnad!

    Önskar dig en trevlig midsommarhelg, Birgitta! Och för resten av sommaren, några spännande planer?

    //Mariadne
    Oinspirerad bloggare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mariadne! Sitter just nu i hyrd stuga på Resarö. Är kvar här över midsommar. som firas i ensamt majestät. Sedan hemma hela sommaren fram till mitten av augusti. då jag åker till Gotland några dagar. Synd att du är oinspirerad. Det brukar alltid vara så trevligt att läsa dina inlägg. Hoppas du också får en trevlig midsommar.

      Radera

Lidingö vårsalong och konstrunda 2024

Årets vårsalong i Lidingö stadshus pågår den 13 - 28 april. Vårsalongen avslutas med den så kallade Konstrundan. Den pågår 26, 27 och 28 apr...