17 november 2018

En vanlig fredag

En fredag i mitten av november.
Hunden och jag tog vår förmiddagspromenad. En blek sol lyste och det var ganska varmt för årstiden. Vi gick till Lidingö djurbutik och trim och handlade lördagsgodis. Stella valde tjurmuskel. Härligt att gnaga på.

Jag vill ha mitt godis nu, matte!
Foto: Lidingö djurbutik och trim


Efter lunch var det dags för en shoppingtur tillsammans med några grannar. Vi besökte en  porslinsbutik i Dalénum, där det pågick lagerförsäljning. Det fanns massor av krukor, tallrikar och lampor. Grannarna köpte flera saker. Jag nöjde mig med att bara titta och fotografera.På väg till bilen med alla kassar


Senare på eftermiddagen var det dags för för hunden och mig att ta ännu en promenad. Vi skulle ner till centrum och uträtta en del ärenden. Vi har en väldigt trevlig och välsorterad tebutik där. Jag handlade mitt favoritte, Rooibos naturell.Vi gjorde också ett besök i bokhandeln. Lidingö bokhandel, eller Akademibokhandeln som den heter idag, fyller 100 år. Jag har minnen från den tid, den låg på Läroverksvägen. Där hämtade jag ut mina skolböcker, då jag var barn.
En av programpunkterna denna dag var min egen bror Jan. Han  fick presentera några av sina böcker.På kvällen gjorde jag en enkel middag och så småningom var det dags att slå sig ner i läsfåtöljen med en kopp te och en bok. Det pågår en omläsning av Utvandrarna . Förklaringen till det får ni i nästa inlägg.4 kommentarer:

 1. Så söt bild på Stella framför godisburkarna. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack byblixtra. Jag tycker också om bilden. Det var expediten i butiken, som tog bilden.

   Radera
 2. Det var en mycket händelserik fredag. Svårt att inte handla någonting när det fanns så många vackra keramiksaker.Jag försöker låta bli numera eftersom huset svämmar över av (onödiga) prylar. Låter skönt att krypa upp i en fåtölj och läsa om Utvandrarna. Själv har jag fem böcker från biblioteket som ligger och väntar på mig.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir inte särskilt lockad i denna typ av butiker. När det gäller porslin har jag allt jag behöver och mer därtill. Fem böcker! Det var inte dåligt. Nåja, det är den årstiden då man kan sitta inne och mysa på kvällarna.

   Radera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.