14 januari 2017

Veckans rubrik: Vintervila

Veckans rubrik är Vintervila.

Som vädret har varit i Stockholmsområdet den senaste veckan, har det sannerligen inte inspirerat till fotografering. Först svinkallt, därefter halv storm och slutligen regn och slaskväder. I dag, fredag, är vädret dock behagligt , men det är väldigt halt.
Har man hund måste man ändå alltid ut, i ur och skur. I onsdagskväll fick jag hålla hårt i hundstackarn. Hon höll på att blåsa bort.
Dessutom har jag skaffat mig ny kamera, som jag än så länge bara testar. Jag har inte fått riktigt kläm på alla inställningar. Så dessa bilder har jag alltså tagit på mina hundpromenader i närheten av bostaden och med en ny kamera. Den sista bilden är dock tagen från balkongen och bilden på cyklarna är tagen för några år sedan med min förra kamera. Jag tyckte att den blev så kul, så jag sparade den.
Vintern kan ju faktiskt vara väldigt fin att fotografera, eftersom det kan bli grafiskt intressant. Så det är alltså mest svartvitt.


Veckans rubrik består av ett antal bloggare, som varje vecka skriver ett inlägg under ett gemensamt tema. Januari månads värdinna är Anna. Övriga bloggare finns i den högra spalten.      

13 kommentarer:

 1. Vacker svart vit vila! Och cyklarnas färg lyser upp :-)
  Trevlig helg Birgitta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Så kul med ny kamera! Tycker allt du lyckats bra med dina testbilder - och vilken fin utsikt!
  Den gamla med cykeln är härligt uppiggande med den klarröda färgen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag instämmer med Tove och Anki: Fina testbilder och särskilt cykelbilden tycker jag är mycket lyckad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, cyklarna lyser upp. Men jag kan inte förstå dem som låter cyklarna stå ute hela vintern.
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
 4. Även jag instämmer med ovan kommentatorer! Låter ju spännande med ny kamera att testa ut finesserna på. Jag själv har ingen riktig kamera utan kör med mobilen. Det kan ni ju också se av de bilder jag lägger ut, de håller inte alls samma klass som de som har en riktig kamera. Funderar nu på om jag ska göra en liten investering... kruxet är att jag dessvärre inte är särskilt road av fotografering så jag vet inte om jag vill lägga pengar på det. Kanske en bättre smartphone istället. Framtiden får utvisa.
  Varma hälsningar
  Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget fel på dina bilder. Mobilkameror är riktigt bra numera. Undvik då systemkamera. Både dyrt, krångligt och tungt att bära på. En kompaktkamera duger gott och ger fler möjligheter än en mobilkamera.
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
 5. Mycket bra kamera som du har som tar så många fina bilder. Jag behöver aldrig ställa in min - jag bara klickar och sen redigerar jag bilderna efteråt i Photoshop. Jag har en ny LITEN systemkamera som får plats i handväskan(en liten ryggsäck). Kameran är utmärkt.
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Jaså, det finns så enkla systemkameror. Jag har alltså just köpt en nya kompaktkamera och jag tycker att det är alldeles för många specialinställningar på den. Onödigt, då jag måste sitta och plocka ut det som jag behöver.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jag köpte också en ny kamera för ett par år sen. Det är roligt med en lite bättre kamera, särskilt när man kan använda dem i bloggandet! Jag tycker kameran verkar vara bra, det kanske beror lite på fotografen också :-)

  SvaraRadera
 8. Hej, fina bilder tar du med nya kameran. Jag fotar med en Panasonic men det blir mest på automatfunktionen. Däremot ägnar jag en stund åt bildredigering efteråt, riktigt nöjd blir man ju aldrig. Jag hakade på rubriktemat Tillit, ska försöka fortsätta vara med, gillar olika teman, ibland räcker fantasin inte till på bloggen annars. Ha en skön söndag

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - BOK

Många av er har kanske redan sett detta klipp, som finns på Youtube. Man kan titta på det flera gånger. Det är alltid lika roligt. Det ka...