1 oktober 2016

Veckans rubrik: Ju fler kockar...

Lördagsbloggen har kommit tillbaka, men kallas numera Veckans rubrik. Denna vecka skall det handla om talesättet  "Ju fler kockar desto sämre soppa. "
Talesättet syftar på, att om man är alltför många om att utföra något, så brukar det inte bli bra. Man kan också säga att den ena handen vet inte vad den andra gör.
Mina egna erfarenheter av detta är att det kan blir riktigt bra ibland, men också mindre bra. Jag tänker genast på den matlagningskurs jag deltog i för några år sedan. Den leddes av en utbildad kock, som gav oss olika uppgifter. En grupp fick göra förrätten, en grupp varmrätten och en grupp efterrätten. Nästa gång växlade vi om. Det gick alldeles utmärkt! Det var nog mycket på grund av att alla ingredienser fanns på plats, att vi höll till i ett välutrustat kök och att vi lagade maten under en kocks överinseende. Varje gång avslutade vi med att sitta ner tillsammans och äta upp maten. Jag kan bara säga att det var den roligaste kurs jag någonsin deltagit i.Här är en av förrätterna. Sallad med halloumi och kräftstjärtar.


Ytterligare en erfarenhet är, då jag tillsammans med några grannar, skulle fira en nyårsafton. Det visade sig att vi alla hade olika matvanor och olika önskemål om vad man skall äta en nyårsafton. Det blev en märklig blandning av vanlig bjudning och knytis.  Nej, det blev inte så bra, även om vi hade väldigt trevligt.
Veckans rubrik består av ett antal bloggare, som varje vecka skriver ett inlägg under ett gemensamt tema. Oktobers värdinna är Petta på Åland. Övriga deltagare syns i högra spalten.

2 kommentarer:

  1. Den där ruccolaförrätten får det att vattnas i munnen på mig! Min erfarenhet är också att det kan gå jättebra med många kockar! Om det är de rätta kockarna.

    SvaraRadera
  2. Så sant, det kan gå bra och det kan gå sämre!
    Att ha trevligt/roligt är det viktigaste!

    SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - BOK

Många av er har kanske redan sett detta klipp, som finns på Youtube. Man kan titta på det flera gånger. Det är alltid lika roligt. Det ka...