14 maj 2016

Ny dator

Vårens sista tema i Lördagsbloggen var - avslutning. Jag fick aldrig möjlighet att göra något inlägg där av den enkla anledningen att min dator bestämde sig för att göra en alldeles egen avslutning. Fläkten slutade fungera.
Datorn är 4 1/2 år gammal. Visst får man väl räkna med att tiden då börjar löpa ut. Men jag hade nog räknat med att den skulle hålla något år till. Man är ju ändå tacksam för att datorn alldeles på egen hand kan meddela vad som felas!
Jag lämnade in den på verkstad, men det visade sig att det inte fanns reservdelar till denna dator. Fläkten rengjordes, men det hjälpte föga. Datorn blev snabbt överhettad och slocknade då.Så vidtog nu ett enormt förberedelsearbete:
Snabbt få fram anteckningarna från ett möte hos Seniornet, med tips om vad man skall tänka på vid köp av ny dator.
Sedan en genomgång av vilka modeller, som kunde vara lämpliga för mina behov.
Jag kunde också rådfråga några av mina kunniga vänner hos Seniornet.
Det märke, som rekommenderades såldes i en butik i Stockholm, där jag dessutom skulle kunna få seniorrabatt. Wow, tänkte jag och hastade iväg och köpte en för mig lämplig modell.
Kom hem med den, men under installationen så slocknade bildskärmen!
Tillbaka med den till butiken, som naturligtvis inte hade något annat exemplar på lager, men skulle skaffa in ett.
Då jag kom hem med detta exemplar två, så visade det sig att det var fel på bildskärmen där också.
Då fick det vara med det märket och den butiken!

I stället vände jag mig till företaget Miaxel här på Lidingö, som inte bara reparerar datorer, utan också säljer.  Per hjälpte mig att välja ut en lämplig dator.

Per på Miaxel levererar min nya dator

Så nu har jag äntligen en ny!
Det är en laptop av märket HP med Windows 10.
Men som många av er säkert känner igen är det ett ganska omfattande arbete, att komma igång med en ny dator, som har ett nytt operativsystem.
Det är dessutom ett MYCKET omfattande arbete att föra över allt från den gamla datorn till den nya. Det mesta har jag klarat av, men en del återstår.
4 kommentarer:

 1. Vad jobbigt det måste ha varit. Hoppas allt går bra med den nya datorn nu. Intressant att höra vad du tycker om Windows 10. Vet att jag också snart måste gå över till 10:an. Det är ju inte bara positiva saker man hört om den! Det får nog i mitt fall också bli vid ett byte av dator, som jag förstår inte heller är så avlägset. Vad duktig du är som överför allt själv från den gamla till den nya datorn. Det skulle jag aldrig klara av.
  Lycka till med den nya laptopen och W10!

  SvaraRadera
 2. Jag var fullständigt nöjd med Windows 7. Jag är glad att jag slapp 8:an för den var ju tydligen ett stort misstag. 10-an går väl an, men det är rätt mycket nytt att lära och det är inte så användarvänligt. Mycket klickande hit och dit.

  SvaraRadera
 3. Hurra för Per! Bilar och datorer ska bara dunka och gå, annars kan det vara. Bra att du bytte butik!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - FÅR

Elfviks gård på Lidingö är öns enda kvarvarande lantbruk. Gården är öppen för allmänheten och det är ett trevligt utflyktsmål. Här finns ma...