9 januari 2016

Lördagstema - små/stora ord

Jag hade först ingen aning om vad jag skulle skriva på detta tema, men så satt jag en kväll och tittade igenom en pärm, där jag hade sparat några fina dikter och annat tänkvärt. Vad sägs om detta?

                                                                Vad är en bok?
"BOK har inga sladdar eller elektroniska tillbehör. Den har inte heller några mekaniska delar som kan behöva ersättas eller repareras. Vem som helst kan använda BOK, även barn. BOK är uppbyggd av ett antal pappersark, som kan uppgå till flera hundra om BOK innehåller ett längre kunskapsprogram. Varje pappersark meddelar fakta genom symboler som optiskt absorberas av tittaren för automatisk registrering i hjärnan. Genom att arkets båda sidor utnyttjas görs en ekonomisk besparing och nedbringar BOK:s format. Inga knappar erfordras för att manövrera BOK, öppna den eller stänga den. BOK är billig i underhåll eftersom den inte innehåller batterier som behöver förnyas. BOK kan förvaras på praktiska hyllor och har många fördelar men praktiskt taget inga nackdelar." (Ur tidskriften Punch)

När jag sitter och skriver detta kommer jag osökt att tänka på en sketch, som finns på Youtube. En munk skall lära en annan hur man använder en bok...
Min blogg ingår i en grupp, som kallas Lördagsbloggen. Värdinna för januari månads teman är Helena. Övriga deltagare ser man i högra spalten.

5 kommentarer:

 1. Härligt inlägg! Kanske en del ungdomar idag skulle ha nytta av att se sketchen - den var rolig! Jag föredrar pappersböcker framför digitala sådana. Jag vill kunna hålla i boken och bläddra i den som på videosnutten. Har just slitit mig från Håkan Nessers "Elva dagar i Berlin" - han är verkligen utomordentligt skicklig på att foga ihop små och stora ord - eftersom jag själv måste försöka få ihop ett lördagstema.
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Applåd! Vilket härligt inlägg på tema, och sketchen på norska i tillägg gjorde mig upprymt. och gav mig ett gott skratt! Fick med mig nästa version av sketchen också :-)

  SvaraRadera
 3. Visst är böcker en suverän uppfinning, även om det verkar vara lite problem i början.

  SvaraRadera
 4. Kul inlägg och den där norska sketchen är lysande!

  Förr i tiden, på nittiotalet, kunde man argumentera för att böcker var bättre än datorer för de var lättare att ta med sig. Nu har det blivit tvärtom, men jag föredrar ändå pappersboken, eftersom det känns vänligare för ögonen att läsa på papper.

  SvaraRadera
 5. Bra beskrivning av BOK och sketchen är bara för bra.
  Den kan man skratta åt hur många gånger som helst.

  SvaraRadera

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...