17 januari 2016

Hundböcker

När man skaffat sig hund, blir det extra roligt att läsa böcker om hundar. Det finns en uppsjö inom området. Mest är det böcker om att skaffa hund, hundträning och böcker om att förstå sin hund bättre.
Det finns olika "skolor" inom dessa områden, men alla är överens om att hundar behöver trygghet.
Jag har nyligen läst några böcker, som jag tycker är mycket intressanta. De är skrivna av Per Jensen, som är professor i etologi vid Linköpings universitet. Han forskar och undervisar om djurs beteende och hundarna ligger honom särskilt varmt om hjärtat. Naturligtvis har han hund själv!

Den ena boken heter "Hundens språk och tankar" och utkom 2011. Den boken är ganska teoretisk. I den berättar han bland annat om hundens ursprung, domesticering, tankar och känsloliv.
Den andra boken heter "Hunden som skäms. Myt eller sanning?" Den utkom 2014  och redovisar många tester, som visar hur hundar känner och tänker och kommunicerar med oss människor. För oss hundägare är mycket bekant, men även en och annan överraskning! En del myter avlivas också.

 

2 kommentarer:

  1. Mycket sympatiskt att vilja lära sig mer om sin hund. Man blir ju bara så nyfiken på vilka överraskningarna var!?

    SvaraRadera
  2. Ja, en av dem var att hundar (och för all del en del andra djur också) kan räkna! Inte bokstavligt talat, men de kan skilja på antal. Går först till skålen med mycket godis...

    SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - BOK

Många av er har kanske redan sett detta klipp, som finns på Youtube. Man kan titta på det flera gånger. Det är alltid lika roligt. Det ka...