16 augusti 2015

Några sommardagar i Davos

Sommarens utomlandsresa gick till Davos i Schweiz. Davos, som är Europas högst belägna stad, är kanske mest känt som skidort. Sommartid är det många som åker dit för att vandra. Jag var där på en fem dagars gruppresa. Några vandringar var inte aktuellt, däremot en del utflykter och långpromenader.
Vi åkte upp med bergbanan för att se det vackra landskapet. På en av topparna låg en underbar liten botanisk trädgård. Massor av Edelweiss, förstås. Denna blomma är Schweiz nationalsymbol.Här står jag på 2800 meters höjd En dag gjorde vi en utflykt med  den berömda smalspåriga järnvägen Rhätische Bahn, som tar sig smidigt fram genom landskapet.
Området är fullt av gamla charmiga hus, men även många moderna. Överallt mängder av pelargoner.
Kontraster...
Sista kvällen fick vi lyssna till  folkmusik. Den  bestod av blåsning i alphorn med vidhängande flaggspel och därefter en joddelduett.
Vill du lära dig joddla? Här är en första lektion: Säg "rulla dig i dyn". Upprepa detta flera gånger i snabb följd. Se där, nu kan du ju det nästan!6 kommentarer:

 1. Vilka underbara foton! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var ett snabbt svar. Sitter du uppe fortfarande?
   Kram
   Mamma

   Radera
 2. Så roligt att få se bilder från Davos utan snö. Annars är ju allting bara vitt. Kul tips om joddling - det ska jag ta med mig till kören när vi börjar i höst :-). Den stora byggnaden, är det en ishall?
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ett hotell.
   Hälsningar
   Birgitta

   Radera
 3. Å vad bra att få text till mina joddlingsövningar jag brukar göra i kören! Tack! Och vilken rolig idé att stapla ved runt fönstret! Härliga foton från en härlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med hur man lär sig joddla är ju litet halvt på skämt. Krävs naturligtvis litet mer för att det skall bli rätt.

   Radera

Gems weekly photo challenge - ASK

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka a...