23 augusti 2015

Besök i Göteborg

I mitt förra inlägg berättade jag om min resa till Davos. Den resan avslutades på Göteborgs flygplats Landvetter. Så jag stannade helt enkelt kvar i Göteborg två dagar och passade på att ta mig en titt på staden. Jag har naturligtvis varit i Göteborg tidigare, men aldrig haft tid att se mig omkring.
En rundtur med Paddan är ett måste. Det är en trevlig liten båtfärd på Göta älv, där man får möjlighet att se staden och en del av hamnen ur ett annorlunda perspektiv.
Stadspromenaden gick utmed Kungsportsavenyn fram till Götaplatsen.


Jag tillbringade flera timmar i Trädgårdsföreningens underbara park. Vilken oas mitt inne i stan! Kaffe och morotskaka på Rosenkaféet, förstås!
På kvällen middag i Feskekörka. De höll precis på att stänga, men lät mig ändå få komma in och äta.


Ett besök på Stadsbiblioteket blev det också. Inte för att låna böcker, utan för att titta på Sigrid Hällers dockskåpssamling. Svårt att fotografera eftersom interiörerna var täckta av glasväggar.
Jag kommer att berätta mer om dockskåp i senare inlägg.


2 kommentarer:

 1. Fint inlägg från Göteborg och härlig lay-out. Duktigt att få till fotona så - det kan inte jag. Så proffsigt! I Trädgårdsföreningens park har jag också varit för snart 15 år sen tror jag - tiden går så fort. Besökte också orangeriet där då. Bra att du tog dig tid att se dig omkring. Det är väl inte så ofta vi på östra sidan Sverige kommer dit om vi inte har någon anknytning där.
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Bilderna är redigerade i Picasa. Visst är det trevligt med litet anspråkslös sightseeing.
  Snart är det dags för Lördagsbloggen. Det skall bli roligt att komma igång igen.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...