2 mars 2015

Hunden Stella tre år





Nu är min hund Stella tre år gammal och anses därmed vuxen. Hon är dock nästan lika sprallig, som hon alltid har varit, men det är väl helt enkelt rastypiskt. Cavalier King Charles Spaniel är ju oftast mycket glada, vänliga och sociala och sådan är Stella också. Hon är också otroligt tillgiven.
När jag nu ser tillbaka på det år som varit har det väl inte hänt så speciellt mycket nytt. Vi är ute och promenerar, leker en del och softar hemma i soffan. Hon leker ibland med sina hundkompisar. Allra roligast är jaktlek, dvs att den ena är "jägare" och den andre är  "byte". Jag tror att det skall föreställa det i alla fall.
I vår skall aktivera oss litet mer och gå en kurs i agility.


Stella med artfränden och kompisen Pompe


I höstas deltog vi en cavalierträff, anordnad av Cavaliersällskapet. 25 cavalierer med ägare träffades en underbar höstdag i Hagaparken och promenerade tillsammans.


Stella och jag själv syns längst ner till vänster. Foto: My Santesson



Vi brukar också åka in till stan och uträtta ärenden. Oftast går vi då i Fältöverstens centrum för att sedan gå vidare till hundkaféet Himmelska hundar på Hedinsgatan.



Sommarlov på Gällnö

Alltid kul med lek i snön


Nedan kommer en liten videofilm med Stella, då hon var 3 månader



6 kommentarer:

  1. Helt bedårande! Vilket trevligt sällskap hon verkar vara. Skulle så gärna vilja ha en själv - just den rasen- men pga allergi kan jag tyvärr inte. Synd för jag är mycket ute i skog och mark så en hund skulle ha det bra hos mig. Jättefina bilder och film! Hälsningar Eva

    SvaraRadera
  2. Så söt. Roligt att du har en videosnutt med henne när hon var en liten valp. Roligt hade hon, det ser man ju på den ivrigt viftande svansen. Så trevligt det måste vara att träffa andra med hundar av samma ras och utbyta erfarenheter och få tips. Man får säkert vänner bland dessa också.
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
  3. Tack för era kommentarer. Ja, hon är till mycket glädje. Visst får man många nya kontakter genom hunden. Roligt både för henne och mig.
    Hälsningar
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Jag lägger in dig bland lördagsbloggarna på min lista och meddelar Kicki på Livsrummet att du kommer med nu i mars. Det är hon som har temat i mars och du hittar hennes blogg på min lördagslista.

    Ingrid

    SvaraRadera
  5. Så söt din hund är. Man har väldigt mycket glädje av en hundkompis. "Min" Santos som jag är extramatte åt är 14 år, men nästan lika busig som en valp. Trevlig söndag.

    SvaraRadera
  6. Hej! Vi hade en Cavalier tidigare, men nu är det Golden för vår del. Så underbart med hund. Vår vovve har fyllt 9 år men hänger med både på joggingturer och långa promenader.
    Till sommaren hoppas vi på en liten Goldenvalp också.
    Dagarna blir inte långtråkiga när man har hund :)

    SvaraRadera

Svenskt tenn 100 år

I år är det hundra år sedan firman Svenskt tenn grundades.  Jubileumsåret invigdes med lanseringen av textil Svenskt tenn Est. 1924 - ett m...