11 februari 2015

Mina favoritbloggar

Det finns hundratusentals bloggar. Det finns inte en möjlighet att kunna följa alla, så man får välja ut några som man tycker är intressanta. På min startsida ser ni dem. Här nedan berättar jag litet mer om några av dem. Jag har lagt in länkar direkt till alla, så det är bara att klicka på bloggtiteln.


Min datorhörna. Bilden är redigerad i FotoSketcher


Balkongbloggen är en kommersiell blogg, som vill ge tips och inspiration åt alla som har någon typ av uterum. Den uppdateras inte särskilt ofta.

Seniorbloggen drivs av SPF:s tidskrift Veteranen och är en mycket kvalificerad blogg, där flera kunniga skribenter är aktiva och skriver om aktuella ämnen. Klart läsvärd!

I en nygammal tid är en blogg publicerad av Bodil Jönsson, känd fysikprofessor. Hon skriver mycket om tjusningen med att åldras - horisontförflyttning.

Surf och It-tips är en blogg skriven av Seniornets ordföranden i Nyköping. Han ger surf- och it-tips som passar oss seniorer.

It och äldre är en blogg publicerad av Anita Rissler och ger surftips för webbintresserade seniorer.


Bloggskiftet är en blogg, som jag hittat alldeles nyligen och som är upplagd ungefär som min egen blogg. Det är en senior, som skriver om sin vardag, sin hemtrakt, sina intressen och även ger en del råd och tips.

MUSIKANTA är en blogg, som skrivs av en aktiv senior. Den handlar om konst, musik, familjeliv och mycket annat.

Svenska dagbladet har historieblogg som är trevlig att följa för den som är historieintresserad.

Ja, och så har jag ju två användbara bloggar för oss hundägare:
hundisthlm och hundvänliga Stockholm

Vill man leta upp en blogg inom ett område man är intresserad av kan man pröva och söka på Bloggportalen, som listar tusentals bloggar och även ger möjlighet till sökning på ämne.

3 kommentarer:

 1. Jag blev väldigt glad och stolt när jag såg att jag var med i din blogglista! Tack för tips på de andra bloggarna - jag ska genast gå in och kika. De verkar vara något för mig som är en "aktiv senior" :-)
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Blev också väldigt glad över att vara med bland de utvalda på din lista. Väldigt bra att beskriva bloggarna lite. Det kommer jag också att göra på min blogglista. Har som hastigast varit inne på ovanstående från Musikanta och tänker givetvis fortsätta att besöka hennes trevliga blogg.
  Många hälsningar
  Eva på Ekerö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara trevligt att komma in på din blogg och läsa, men jag gör det inte om jag klickar på EMH-länken.
   Ingrid

   Radera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.