27 december 2013

Galleri fredag - halvårskoll

Galleri fredag består av en grupp bloggare, som varje fredag publicerar varsitt inlägg under ett gemensamt tema. Bilderna ligger i fokus. December månads värdinna är Annika i Washington. Om du vill bli medlem i denna grupp, skicka ett mejl till Annikasblog2@gmail.com. Denna veckas tema är "halvårskoll". Det innebär att man skall se tillbaka på det senaste halvåret, ta fram representativa bilder och visa dem. En del av bilderna har jag visat tidigare.  

Juli - sommarresan till Nordkap och Lofoten


Midnattssolen

Nordkap

Lofoten


Augusti - sensommar


September - nytt barnbarn


Stolt farmor med Artur tre veckor gammalArtur, tre månader senare, med sina föräldrar

Oktober - handarbete


Detta gosedjur virkade jag till Artur. Ser väl mer ut som en robot...

November - släktträff
Min bror släktforskar. En dag blev han kontaktad av en för oss okänd släkting, som bor i Växjö. Även hon släktforskar och hade upptäckt att en av hennes anfäder hade bott på Lidingö. Anfadern visade sig vara även min och min brors. Vår nyfunna släkting besökte oss på Lidingö och vi gjorde ett besök på Långnäs gård, där vår gemensamma anfader varit verksam.December - julmånad


Fantasifull julgran på biblioteket


Tjusigt julkort
Första julen


6 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder från ditt halvår! De första tre var otroligt mäktiga!
  Och vad mysigt med ett nytt litet barnbarn i familjen :-D

  Vad roligt också med släktforskningen! Jag har alltid tyckt sådant verkar vara så intressant, och roligt, men har aldrig kommit mig för att börja själv. Någon gång i framtiden kanske ;-)

  Hoppas du får ett riktigt Gott Nytt År och att ditt 2014 blir ett mycket bra år!
  MVH /Erica

  SvaraRadera
 2. Det är roligt att titta tillbaka på månaderna/året som gått. Lofoten - så vackert! Artur - så söt! Gosedjursroboten - fin!

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Nordkap, Lofoten och Artur! Vilket halvår!:)
  Grattis till lilla Artur i efterhand.

  God fortsättning på julen!

  SvaraRadera
 4. Bilden på lille Arturs första jul är helt enkelt LJUVLIG!
  Man undrar vad framtiden bär i sitt sköte.

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 5. Underbart vacker gammal gård och så intressant att träffa en släkting om än avlägsen. Och underbart med ett nytt litet barnbarn - livets efterrätt som Silvia sa i TV. Jag brukar säga att det är en tröst på ålderns höst. Jag har ju också små barnbarn trots att jag är så gammal - fick min yngsta dotter när jag var 41 och det dröjde tills hon var 30 innan hon fick barn. Det är helt ljuvligt att kunna följa dem på ett helt annat sätt än jag kunnat med mina äldsta barnbarn. De bodde långt borta och jag hade dubbla jobb då, vilket innebar att vi sällan träffades.
  Julgranen på biblioteket är magnifik!
  Kram från Ingrid som önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin ide med en boklig julgran. Ska nog tipsa vår egen bibliotekarie om den. Ljuvlig bild på barnbarnet som verkligen ser fundersamt ut. Önskar dig och de dina ett riktigt gott nytt år!

  SvaraRadera

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...