7 juni 2012

Handla mat på nätet

Jag har börjat handla mat på nätet. Det fungerar alldeles utmärkt! Jag handlar från Mathem två gånger i månaden. Många förknippar mat på nätet med färdiga matkassar, men det är inte aktuellt för mig. Jag handlar allt det som man normalt behöver i ett vanligt hushåll.
Det tog litet tid innan jag förstod hur hemsidan fungerade. Första gången jag skulle beställa, satt jag säkert en timma innan jag fått beställningslistan klar. En nackdel är att man inte får fullständig information om varorna. Det som står på baksidan av förpackningarna redovisas sällan. Det gör att man bara köper sådant, som man känner till. Det bästa av allt är nog recepten. Inga konstiga maträtter, utan bra vardagsmat. Då man hittat ett lämpligt recept, kollar man vilka ingredienser som ingår och tar bort det man redan har hemma. Sedan klickar man för receptet och de varor som behövs, inklusive utskrivet recept, bifogas leveransen. Suveränt!
Jag är mycket nöjd med varorna. De är alltid av yppersta kvalitet. Inga klämskadade tomater, inte! Man kan välja när man vill ha leveransen. Genom att köpa ett leveranskort för en krona få man sedan gratis leveranser i tre månader.
Man får alltid räkna med att komplettera en del i vanlig butik, men 90 % av mina mat- och hushållsinköp gör jag numera via nätet.

Alltid trevliga killar som levererar!

3 kommentarer:

  1. Hej Birgitta!
    Vad roligt att du är en nöjd MatHem-kund, och att du ville skriva ett sådant bra inlägg om MatHem! Hoppas du ska vara minst lika nöjd även framöver!
    Hälsningar
    Malin, MatHem

    SvaraRadera
  2. Hej Birgitta!
    Vad roligt att se att du också handlar på Mathem. Vi gör det också sedan ungefär två år tillbaka och är jättenöjda. Där vi bor på Ekerö blir det alltför tungt med matinköpen när man inte längre har bil. Håller med om att informationen om varorna kunde vara utförligare. Visst behöver man komplettera vissa varor i butik, men det blir helt annorlunda när man inte behöver släpa på matkassar.
    Hälsningar Eva på Ekerön

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det väl behändligt. Så bra att bli uppmärksammad på äldre inlägg. Gick in och ändrade uppgifterna om leveranser. Leveranskorten fanns ju inte då jag började, så man betalade faktiskt för varje leverans.

      Radera

Svenskt tenn 100 år

I år är det hundra år sedan firman Svenskt tenn grundades.  Jubileumsåret invigdes med lanseringen av textil Svenskt tenn Est. 1924 - ett m...