7 mars 2020

En lördag i mars

Dagen började som vanligt med en hundpromenad. Vi går ofta utmed Torsberget och tittar på den vackra utsikten över Stockholm. Vi inspekterade bygget av den nya Lidingöbron och såg på snödropparna, som ju kom upp för flera veckor sedan.

Det är också rätt mycket fåglar i det här området. Häromdagen såg vi en hel flock av sidensvansar. I detta lilla  naturområde låg tidigare flera fastigheter, vilket märks då det finns rester av murar, husgrunder och stentrappor kvarlämnade. Det blir litet komiskt då det meddelas att det inte är något vinterunderhåll i denna trappa, som inte längre leder någonstans!


I dag hade jag bjudit in mina barn Ulrika och Mattias till lunchen. Ibland behöver man träffa sina barn utan den övriga familjen, för att kunna diskutera familjeangelägenheter.
Jag bjöd på en sallad som bestod av quinoa, grillad kyckling, bacon, rödbetor, avokado och grönsallad med tomater. Dressing till förstås.


Barnen var mycket nöjda med lunchen, men nu tror jag att de börjar bli riktigt vuxna - de började hojta om kaffe direkt efter maten!
På kvällen, var det dags att bänka sig framför TV-n för att titta på det sista avsnittet av den brittiska polisthrillern Erkännandet. Jag hade bestämt mig för att inte titta på fler deckare/thrillers på TV, men de engelska serierna är ofta så fenomenalt bra att man kan inte låta bli.  Serien finns på SVT-play.


6 kommentarer:

 1. Hej, Intressant att få se bygget med Lidingöbron. Jag kommer ju aldrig åt det hållet. Din hund är bland de sötaste som finns. Härlig bild trappan som inte leder någonstans! Lunchen ser jättegod ut. Har också följt Erkännandet som skiljer sig från andra serier. Blev dock lite besviken på sista avsnittet. Hoppas du har det bra - trots artrosen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. Ja, jag gillar serier, som har ett litet annorlunda perspektiv. Annars är ju alla så lika. Du tipsade tidigare om The day. Den var verkligen gastkramande.

   Radera
 2. Låter som en trevlig dag. Jag hittar ingen "gilla" knapp, är det med avsikt. Ofta "gillar" jag bara något jag läser och tycker om. Kanske lite lat då man egentligen inte har något att tillägga. De gånger jag vill kommentera blir aldrig kort och koncist.... det är mitt dilemma, att kommentera eller inte... eller bara gilla :) hälsar midsommarros.wordpress.com ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anonym för din kommentar. Nej, någon gillaknapp har jag inte, men jag har sett det hos andra. Skall undersöka om det går att installera.

   Radera
 3. Så trevligt det ser ut med "barnen" hemma på lunch! Avundas dem som är unga nog att ha sina föräldrar kvar i livet och vid god vigör. Fin vy över Värtan mot väster, ska bli intressant att se den nya bron till Lidingö. Den kommer väl ha cykelfält, hoppas jag?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, barnen börjar bli medelålders nu. Man börjar inse hur gammal man själv är... Javisst kommer det ett cykelfält på den nya bron och det blir mer utrymme än på den gamla.

   Radera

Gems weekly photo challenge - FÅR

Elfviks gård på Lidingö är öns enda kvarvarande lantbruk. Gården är öppen för allmänheten och det är ett trevligt utflyktsmål. Här finns ma...