12 augusti 2016

Återblick på sommaren 2016

Sommaren är visserligen inte slut än, men det är trevligt att sitta och se tillbaka på den tid som har varit. Det har faktiskt blivit en hel del gjort.
Eftersom  föreningsaktiviteter ligger nere nere och många reser bort, så det gäller att roa sig själv så gott det går, då man skall vara hemma hela sommaren. Utomlandsresa blir det först i september.

Maj/Juni
En dag på försommaren  fick jag möjlighet att ta en bild av barnen med sina respektive och barnbarnen. Så här ser de ut!

Stående från vänster: Mattias, Pontus, Lars, Ulrika med Artur i famnen. Sittande från vänster Elin med Ralf i famnen och  Lukas bredvid.


Juni var en månad med växlande väder. Inte riktigt dags för sol och bad. En regnig promenad utmed sjön Trekanten blev det, tillsammans med de två yngsta barnbarnen, deras mamma och min hund Stella.

Sjön Trekanten i Gröndal
Väl hemma fick jag tillfälle att gosa med mitt yngsta barnbarn Ralf


Jag köpte ny dator i början av sommaren och passade på att gå igenom instruktionsboken för Windows 10. Jag blev ganska besviken på detta program. Inte tyckte jag mig märka några speciella förbättringar jämfört med Windows 7.

Juli
Juli var riktigt hyfsad månad med många dagar sol och värme. Då var det dags att för första gången pröva en badplats vid Islingeviken, som ligger tio minuters promenad hemifrån . Där har man ordnat med brygga och stege ner till vattnet. Jag klev ner för stegen och plumsade i. Men det blev en viss dramatik, då jag skulle upp. Stegens nedersta trappsteg var så högt upp, att jag inte höll på att komma upp! Hade inte en tanke på detta, då jag klev i. Där vågar jag nog inte bada fler gånger. Men det var underbart att sitta och sola och titta på det glittrande vattnet och alla båtar, som åkte förbi. Tur nog finns det andra platser att bada på.
En väninna kom på besök och vi promenerade en lördagskväll ända från Stureplan till Rosendals värdshus på Djurgården. Vilka kontraster! Vid Stureplan och utmed Strandvägen var det packat med folk och då vi anlände till värdshuset var det så glest med gäster att restaurangen planerade att stänga för kvällen, trots att det var lördag med vackert väder och klockan bara var 6. Men, tack och lov, lyckades man ändå ordna fram litet mat till oss. Gott var det också! Jag kan rekommendera detta ställe för den som vill ha litet avskildhet och kunna ta med sig sin hund. Det tillhandahålls hundbar med friskt vatten och hundsnacks.Rosendals värdshus. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Det finns även möjlighet att sitta inomhus.

Lidingö församling ordnar en hel del trevliga aktiviteter. På somrarna brukar det erbjudas grillkvällar med musikunderhållning vid Bodals kyrka. Denna kyrka har ett fantastisk läge vid Värtan.
Gott om tid att läsa DN blir det på sommaren. Det har ju varit många intressanta nyheter att följa: rapporteringen från Almedalen och presidentvalet i USA.

Jag lyckades också bli sjuk ett par dagar. Drabbades av något mycket obehagligt, nämligen kristallsjuka. Ett så vackert namn på en ytterst obehaglig åkomma, som innebär yrsel och illamående på grund av en tillfällig rubbning i balansorganet. Vilken tur att vi har en lättakut här på ön, där jag fick snabb och bra hjälp.
Dags att njuta av alla blommorna på balkongen. Slingerkrassen tog sig mycket bra och även hortensian har klarat sig bra, tack vare att jag kunnat vattna den dagligen.
Mysigt att ha bredvid sig, då jag suttit och läst på balkongen. Sommarens bästa bok kommer jag berätta om i ett senare inlägg.
Mysigt också att sitta på balkongen och lyssna på programmet Sommar. Den mest intressanta sommarprataren hittills var Elisabeth Tarras - Wahlberg.Sedan något år tillbaka har SL en båtlinje, som trafikerar Nybroplan, Nacka och Lidingö. Den testade hunden Stella och jag för första gången.Augusti
Augusti är en trevlig månad. Fortfarande sommar, men litet svalare väder. Alltså dags för litet längre promenader, utflykter, shopping och kanske även något museibesök.
En Djurgårdspromenad hör sommaren till. Hunden och jag tog buss till Blockhusudden och gick utmed stranden fram till Lilla Sjötullsbron och sedan vidare utmed kanalen förbi Isbladskärret och fram till Djurgårdsbrunnsbron. Det är ingen lång promenad, men hunden Stella skall nosa på allt, så det tog ändå tid.


Café Blockhusporten


Isbladskärret


En dag tog hunden och jag Roslagsbanan till Österskär. Knappast något utflyktsmål i vanliga fall, men eftersom jag aldrig varit där tidigare, var jag litet nyfiken på hur det ser ut. Bara villor, vatten och båtar. Inte ens en kiosk vid stationen. Men Roslagsnaturen är vacker.Kvällarna blir mörkare och plötsligt sitter man där vid datorn igen.
Under sommaren har DN erbjudit sina prenumeranter att gratis söka i deras arkiv. Man kan alltså söka i tidningar utgivna mellan 1864 och 1992! Jag har hittat en hel del roligt.
Har också tittat på TV, där sommarens favoritprogram var Bombi Bitt och jag och den engelska serien Ett fall för Vera. Den nya danska serien Follow the money verkar mycket lovande. Vill också tipsa om programmet Kaukasien på 30 dagar. Ligger kvar på Svtplay till den 19 augusti. Ett underbart resereportage i flera delar. Missa inte det!

Hur har det gått med dockskåpet, kanske någon undrar? Jodå, det har hänt en del, men jag väntar med att berätta mera utförligt i ett senare inlägg.
Ett museibesök och en stadsvandring är inbokade de kommande veckorna. Jag räknar med att göra separata inlägg om dem.

2 kommentarer:

  1. Fint kort på dig och Ralf :-) Ser fram emot att få läsa mer om dockskåpet. Jag hittade en massa pryttlar från flickornas dockskåpstid när jag städade vinden. Tänkte på dig då! Blev riktigt sugen att göra iordning ett av dockskåpen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur har det gått? Har det blivit något nytt dockskåp?

      Radera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.