12 december 2015

Lördagstema - så har det alltid varit



En julgransdekoration som har följt mig ända från barndomen

För mig börjar julförberedelserna alltid ganska tidigt eftersom det blivit en tradition att jag bjuder hem barn och barnbarn den första advent. Jag tycker att det är trevligt att ha julgranen och annat julpynt på plats redan då. Julmaten får dock vänta. I stället åt vi en konventionell söndagsmiddag bestående av biff Milano (köttfärs med Kesella) med ris och ratatouille.
Efterrätten bestod av två smaskiga kakor: prostinnans valnötskaka och kaka med apelsin och passionsfrukt med marängtäcke.  Yngsta barnbarnet Artur var tomte och överräckte sin första julklapp till mig, en fin teckning.


Från vänster: Ulrika, Lukas, Lars, Pontus, Mattias, Artur och Elin

Helgen därpå var det dags för den återkommande julkonserten i Breviks kyrka, där vår alla-kan-sjunga-kör hade den stora äran att få sjunga tillsammans med Bodals kammarkör. Bilden är tagen under repetitionen. Jag står bland de andra körmedlemmarna och man kan se att kyrkan börjar fyllas av åhörare. Vi sjöng flera av de klassiska julsångerna. Det var knökfullt i kyrkan och en underbar stämning.
En titt på julkrubban hör också till.






Veckan därpå var det dags för planeringsmöte med efterföljande julmiddag för Seniornet Lidingös styrelse och handledare. Vi var hemma hos en av deltagarna och arbetade flitigt ett par timmar med planering av vårens program. Som alltid lyckades vi få ihop ett jättefint program.
Därefter väntade en fantastiskt julbord med allt som hör till.


Längst till höger står vår ordförande





Kaffepaus. Foto: Åke Wilhelmsson

Foto: Åke Wilhelmsson


Här är julbordet uppdukat


En trevlig avslutning på dagen


Min blogg ingår i en grupp, som kallas Lördagsbloggen. Värdinna för december månads teman är Anna. Övriga deltagare ser man i högra spalten.





10 kommentarer:

  1. Fin julkrubba i kyrkan. Men här har vi traditionen att inte sätta ut några av figurerna före julafton. På julbönen brukar barnen få komma fram och placera ut alla figurer medan prästen läser julevangeliet. Så har det alltid varit :-).
    Julbordet ser härligt ut.
    Trevligt att alla träffas första advent.
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. Det är trevligt med tradition när man träffas en viss dag och är tillsammans.
    Jag önskar att jag också kunde få till det så, men när vi alla bor på olika ställen
    i Norden är det lite svårt. Men när vi väl har möjlighet så njuter vi fullt ut av att vara
    tillsammans.
    Jag önskar dig en fin Luciadag!
    hälsar
    Karin på Pettas

    SvaraRadera
  3. Så mycket gemenskap i din version av så har det alltid varit!
    Spännande med Seniornet!
    Önskar dig en fin vecka!


    SvaraRadera
  4. Det vore oerhört intressant att se hur programmet för Seniornet ser ut! Förstår dock att det är förbehållet medlemmarna i Lidingös Seniornet. Lyckliga ni som har ett så aktivt Seniornet. Tack för ett också i övrigt intressant trevligt inlägg - som alltid.
    Eva på Ekerö

    SvaraRadera
  5. Det vore oerhört intressant att se hur programmet för Seniornet ser ut! Förstår dock att det är förbehållet medlemmarna i Lidingös Seniornet. Lyckliga ni som har ett så aktivt Seniornet. Tack för ett också i övrigt intressant trevligt inlägg - som alltid.
    Eva på Ekerö

    SvaraRadera
  6. Tack för kommentarerna! Ja, början av december är alltid trevlig. Då händer det verkligen saker!

    SvaraRadera
  7. Tror att så gott som varje familj har någon högst egen tradition i jultider. Trevligt att det får vara så tycker jag! Hos mig kommer inte tomtarna in redan i advent, och risgrynsgröten äter vi den 23. Till exempel.

    SvaraRadera
  8. Den där julgransprydnaden på första bilden ser både originell och intressant ut. Kan det möjligen vara något slags flygplan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles riktigt, Karin. Fast vingarna slokar.
      Hälsningar
      Birgitta

      Radera
  9. Trevlig tradition med adventsmiddag med barn och barnbarn, sång i kyrkan och styrelsemöte. Vad blir det för trevligheter under 2016?
    Önskar dig en riktigt God Jul!

    SvaraRadera

Lidingö vårsalong och konstrunda 2024

Årets vårsalong i Lidingö stadshus pågår den 13 - 28 april. Vårsalongen avslutas med den så kallade Konstrundan. Den pågår 26, 27 och 28 apr...