7 november 2015

Lördagstema - i min omgivning

Veckans tema i Lördagsbloggen är I min omgivning.
Jag skrev om detta för två år sedan och eftersom jag inte har flyttat sedan dess, kommer minnesgoda läsare att känna igen miljön.
Jag bor på Lidingö, en förort till Stockholm. Lidingö är väl mest känt för att det är en naturskön ö, men också för sina exklusiva villor. I området där jag bor, är det nästan enbart flerfamiljshus med bostadsrätt, men det finns också några enstaka villor. Många har en fantastisk utsikt, eftersom området ligger på en höjd, som vetter mot Stockholm och Värtan. Det är tio minuters promenad till Lidingö centrum.
Jag tog bilderna under en förmiddagspromenad med hunden. Vi gick runt kvarteret med en liten avstickare till utsiktsplatsen. Det var en gråmulen novemberdag med ett lätt dis.

Det här är det som möter mig, då jag kliver ut genom porten. Det man ser till vänster i fjärran är Kaknästornet. I mitten hotell Foresta
En av de vackra villorna i området
Höstfärger

Utsiktsplatsen med vy över Värtan. Millesstatyn heter Flöjtspelande ängel.

Förskola. Gissar att den heter Skogbacken. Barnen är nog inne och äter lunch.

Vi har välskötta anslagstavlor här på ön. Alltid aktuella. Sköts av kommunen.

Lokala pizzerian 
Nyrenoverade Torsviksparken. Populärt tillhåll för alla åldrar. Det tre pelarna är ett konstverk, som lyser, då det är mörkt. Det är  Stellas kompis Pepsi, som promenerar där borta.
Renoveringen av dammen i Torsviksparken lyckades inte. Den läcker! Hoppas att de snart får ordning på den, för den här bänken blir nog mitt tillhåll, då jag blir riktigt gammal.

Så här såg det ut i Torsviksparken, då hunden och jag tog vår kvällspromenad


Slutligen, en bild tagen från min balkong januari 2014 
Vill ni läsa fler inlägg om Lidingö, klicka på etiketten Lidingö i högra spalten.

Min blogg ingår i gruppen Lördagsbloggare. Värdinna för november månads teman är Musikanta.www.musikanta.blogspot.se

8 kommentarer:

 1. Hoppas det är dimma på den där fina januaribilden.

  SvaraRadera
 2. Fint inlägg - speciellt roligt för mig att följa med dig på din promenad eftersom jag aldrig varit på Lidingö förutom att ha besökt Millesgården för många, många år sen.
  Vackra höstbilder också. Som här sitter många av bladen kvar på träden trots att det är november.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Roligt om du talar om vem som är upphov till lördagstemat och länkar till denna också. Vi brukar alltid göra det.
  Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

  SvaraRadera
 4. Fin promenad. Och vilken bra idé med de lysande parkpelarna!

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt att få göra ett besök på Lidingö om än digitalt :-) Har aldrig varit där mig veterligt, men förstår att det ska vara vackert och det visar ju också dina fina bilder. Väldigt fina, de lysande pelarna i parken. Måste kännas bra om man ska passera i mörkret. Den där bänken skulle jag också parkera mig på vid ålderns höst om jag bodde i trakten!

  SvaraRadera
 6. Du bor fint och har härliga stråk att gå tur med hunden :-)och utsikten från din balkong är tjusig vilket årstid det än är, tänker jag. Min mors moster bodde med sin man på Lidingö ett antal år i en villa, men jag vet inte var. De är båda döda sedan länge. Fortsatt trevlig söndag!

  SvaraRadera
 7. Lidingö kunde vara en plats där jag kunde bo. Det har jag känt flera gånger när jag har haft vägarna ditåt. Det är vackert, det är fortfarande landet och ändå väldigt nära stan. Förträffligt på många sätt. Tack Birgitta för ditt inlägg! Du bor på ett vackert ställe.

  SvaraRadera
 8. Har aldrig varit på Lidingö, så det är roligt att få se bilder därifrån! Härlig utsikt från din balkong!

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - BOK

Många av er har kanske redan sett detta klipp, som finns på Youtube. Man kan titta på det flera gånger. Det är alltid lika roligt. Det ka...