8 april 2014

Något nytt!

Efter nio år var det dags att skaffa ny musikanläggning och blu-ray-spelare. Inte så märkvärdigt egentligen, men väldigt upplyftande. Ljudet i den gamla var väl rätt hyggligt, men cd-spelaren har krånglat i många år och fjärrkontrollen var trasig. Dessutom tyckte jag att den gamla anläggningen var förfärligt utrymmeskrävande och ville ändra om litet i bokhyllan.Den nya är mer kompakt och tar alltså inte så mycket plats. Nu har jag placerat cd-spelare, radio och  blu-ray-spelare  i ögonhöjd, så att jag kan se vad det står på displayen. Skivorna placeras litet längre ner, så att det är lättare att bläddra bland dem. Jag köper inte några cd-skivor längre. Tycker att den lilla samling jag har räcker. Lyssnar på musik i P2 en stor del av dagen, men även på Spotify. Den nya radion är en DAB-radio och det blev en glad överraskning, när det visade sig att jag får in SR Klassiskt, alltså webbradion, i den.
Blu-ray-spelaren klarar naturligtvis även DVD-filmer. Det som saknas numera är inspelningsmöjligheter. Jag har tidigare haft en sådan apparat, men den gick sönder och de moderna med hårddisk verkar så krångliga. Man spelar ju inte in TV-program i samma omfattning som man gjorde förr. Det mesta går ju att hitta på Svtplay. Det kan vara en och annan långfilm, som visas sent på kvällen, som man nu missar. Det kan jag stå ut med, eftersom det finns så många andra möjligheter att hitta filmer. Så småningom blir det väl en ny TV med smartfunktioner.
Nu får jag också ut  ljudet från TV-n  i högtalarna, vilket naturligtvis har förbättrat återgivningen avsevärt. Likaså har jag äntligen skaffat en HDMI-kabel, så att jag kan koppla ihop datorn med TV-n och på så sätt använda TV-n som bildskärm.


Återstår att lära sig ytterligare finesser...


Jag köpte allt i Hifi-klubbens butik på Fleminggatan. Jag har stort förtroende för personalen i denna butik. De är kunniga och verkar förstå vad man behöver.
Installationen? Ja, leverans och installation får man kosta på förstås.


Adjö och tack för allt!
3 kommentarer:

 1. Vad kul med en ny fräsch musikanläggning. Skulle behöva en själv, men drar mig i det längsta då jag mest lyssnar på Youtube vid datorn, både på klassiskt och på rockmusik. Har två extra högtalare inkopplade för att få hyggligt ljud. Under x-boxen i hyllan här hemma står en relik från 70-talet, en Marantz, som sambon vägrar kasta på tippen. :-)

  SvaraRadera
 2. Lycka till med din nya ljudanläggning! Du är duktig, tycker jag, som fixat så många finesser som t.ex. att koppla ihop datorn med teven. Jag, som jobbar med musik, vill helst ha det tyst omkring mig hemma. Kanske det beror på också att jag har svårt att syssla med något annat om jag lyssnar på musik.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Norbergianblue, det finns ju enklare saker än min anläggning. Du får kanske smyga iväg någon dag...
  Musikanta, jag fick kosta på installationen. En kille som kom hem och kopplade ihop allt och även programmerade radion med de kanaler jag ville ha. Jag kan förstå att du som jobbar med musik helst vill ha det tyst.

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - ASK

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka a...