20 mars 2014

Bergianska trädgården


I helgen gjorde jag ett besök på Bergianska trädgården. Det var länge sedan jag var där och jag hade glömt hur fantastiskt det var. Eftersom jag skulle besöka växthuset var jag tvungen att lämna hunden hemma, men jag tänker återvända dit, ta hunden med mig och se mer på omgivningarna. Det är ju så vackert där!
Jag gick med på visningen av Edvard Andersons växthus. Det är den stora byggnaden man ser mitt på bilden.
Det var Krukväxtens dag och det gavs information om lökväxter i kruka. Jag köpte några lökar vit sefyrlilja, som jag skall plantera. Det är en krukväxt, som är känd för att kunna bli mycket gammal.
Det fanns många fina motiv för fotografering..
Dagens skörd: Några lökar vit sefyrlilja som stoppades i jorden

5 kommentarer:

 1. Var i Stockholm i helgen och glömde alldeles bort Bergianska. Men man hinner inte så mycket under en lördag som man tror, Vårsalongen tog ett par timmar, fika oräknat. Men vilka underbara bilder du tagit! De små blåvioletta blommorna med mörkröd kant har jag aldrig sett tidigare, men de är ju helt oemotståndliga. Det får bli ett besök om ett par veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr vet jag inte heller vad alla blommorna, som jag fotograferade, heter. Det är ju ett dilemma när man fotograferar. Skall man anteckna samtidigt också, så blir det ett himla jobb. Vem uppfinner en kamera där man kan tala in motivets namn varje gång man tar en bild?

   Radera
 2. Fina bilder! Det var väl 20 år sen minst jag var där och kommer inte ihåg så mycket. Därför var det roligt att bli lite uppdaterad. De små röda "blåklockorna" har jag aldrig sett förut.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. De röda klockorna heter Kanarieklockor. Det namnet lade jag på minnet. De är rätt stora i verkligheten, ser kanske små ut på bilden.

   Radera
  2. Kom förresten på att man skall fotografera namnskyltarna efter varje blomma. På så sätt har man ju faktiskt namnen med sig hem. Det brukar jag göra när jag är ute och turistar, men glömde bort det denna dag.

   Radera

Gems weekly photo challenge - ASK

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka a...