10 november 2012

Stella - från valp till unghund
Min hund Stella är nu åtta månader gammal och kan därmed betraktas som unghund.
Jag har haft henne i sex månader och om någon undrar hur dessa månader har varit, så kan jag säga att det har varit en underbart rolig tid, men väldigt jobbig. Stella är ett riktigt charmtroll, oerhört tillgiven och visar en stor livsglädje, vilket uppväger alla ansträngningar.
Naturligtvis hade jag förberett mig noga och läst på inför hundköpet. Först för att bestämma vilken ras jag skulle välja, därefter allt om vad man skall tänka på inför valpköpet. Att man skulle ha gott om tid för att ta hand om en hund, framgick klart. Man skulle valpsäkra hemmet, vara beredd på att ta bort mattor och gå ut och rasta hunden flera gånger om dagen. Ja, det var väl inte så svårt. Tid har jag ju, eftersom jag är pensionär. Mattorna åkte upp på vinden och elsladdar undanröjdes.
Första överraskningen var att en del valpar äter dåligt. Jag fick sitta och handmata henne första månaden.
Nästa överraskning var att valpar vill stoppa i sig ALLT som ligger på marken utomhus. Något motsägelsefullt faktiskt! Det var alltså oerhört ansträngande att gå ut med henne. Hade aldrigt tänkt på att det ligger  så mycket kottar på marken. Och alla dessa fimpar!
Att gå litet längre promenader och att åka buss eller tunnelbana med henne innebar att jag måste bära henne vid vissa tillfällen. Då var det besvärligt att ha en kasse i handen, när jag måste böja mig ner och lyfta upp henne. Tur att man hade en ryggsäck att ta till.
Ja, nu är allt detta över och Stella glufsar i sig sin mat med god aptit, ratar fimparna och kan gå ombord på en buss på egen tass.
Vi kan också gå litet längre promenader och hon klarar av vara ensam hemma upp till två timmar.
En sak som jag verkligen hade oroat mig för, var att bli väckt klockan fem varje morgon. Så blev det inte! Stella uppfattade direkt att hon hade kommit till en morgontrött person och anpassade sig snabbt.
Lycka är att varje morgon, då klockradion sätter igång men stilla musik, bli uppvaktad av en pigg och svansviftande liten vovve, som försynt lägger upp tassarna på min sängkant.Här ligger Stella och myser

Hoppsan...


Stella hälsar på två vårdhundar på Hundens dag i Lidingö centrum

 

Med sin nya leksak
Slutlekt för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...