16 juni 2011

Ulriksdals slottspark och slottsträdgård

Ulriksdal är en oas nära Stockholm. Många av oss har varit där i något festsammanhang. Kanske har man ätit middag på Ulrikdals värdhus eller så har man bevistat en föreställning på Confidencen.
En bra idé är att ta sig dit ut bara för att promenera och njuta av den vackra naturen. Den dagen jag gick där var det varmt och soligt och luften fuktig. Det doftade både från skogen, blommorna och från den närliggande Edsviken.
Man kan promenera genom den vackra slottsparken. Den har både en naturlig del med massor av träd, ängar och vilda blommor där fåglarna trivs och en planerad del alldeles framför slottet.

Ulriksdals slottspark
Ett sådant här litet ekipage kan man möta på vägen

Efter en kopp kaffe på Slottskaféet kan man fortsätta promenaden genom att gå till vänster bakom Orangeriet. Då kommer man så småningom till Ulriksdals slottsträdgård. Det är en välkänd handelsträdgård, som drivs av Bosse Rappne.  Obs! Varning för bilder som gör dig köpsugen!

En äppelträdsallé leder upp till trädgården

Mängder av RhododendronGerania

Massor av pelargoner


Pelargon White splash


Pelargon Millfield Rose


Pelargon Orange Splash


Litet inspiration

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...