24 oktober 2015

Lördagstema - omstart

Denna veckas tema för Lördagsbloggen är Omstart.
Ni har säkert märkt att jag skrivit mycket om dockskåp och deras historia här på bloggen i höst. Man kan ju undra varför jag blivit så uppfylld av just detta.
Nu skall jag avslöja det! Jag planerar att inreda en antik liten bokhylla till dockskåp!


Bokhyllan är 106 cm hög och 54 cm bred. Sengustaviansk stil.

Hur går man då tillväga? Var börjar man?
Jag ville verkligen börja från scratch, så jag lånade hem några böcker om dockskåp för allt titta på bilder och få litet inspiration. Det finns böcker både om dockskåpens historia och om hur man inreder dockskåp. Självklart passade jag på att läsa in mig också och har förmedlat en del av kunskaperna till er läsare i tidigare inlägg.
Nästa steg är att fundera på vilken typ av möbler det skall vara och i vilken stil. Var får man tag på möblerna? Vad kan man göra själv? Vad kommer det att kosta? Vad kommer mina vuxna barn att säga? Kommer de tro att jag håller på att bli senil? Kommer yngsta barnbarnet tycka att det är något spännande att titta på?
Svaren på alla dessa frågor kommer ni få i senare inlägg.
Jag började googla och fick lära mig, att det jag söker kallas för miniatyrer och att det finns något som heter Miniatyrsällskapet, en förening för miniatyrintresserade.
Det första aktiva steget var att bege sig till Miniatyrmässan, som gick av stapeln i Stockholm den 11 oktober! Där öppnade sig en helt ny värld...Min blogg ingår i gruppen Lördagsbloggare. Värdinna för oktobers teman är Petta.


15 kommentarer:

 1. Vilken trevlig sysselsättning och vilken kul omstart att inreda ett alldeles nytt dockskåp! Jag skulle aldrig ha tålamod, men det är kul att titta på andras alster :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så mycket tålamod krävs kanske inte. Eftersom bokhyllan är rätt liten kommer jag unna mig att köpa möbler. Sedan får vi se. Gardiner och annat smått skall jag nog försöka göra själv.

   Radera
 2. Oj, vad mycket fint! Den där vävstolen...

  Och så är det ju kul att börja med en tom hylla. Arkivarier och bibliotekarier brukar säga att det inte finns något underbarare än tomma hyllor så att man får plats med nya (gamla) grejer. Det gäller nog också dockskåpsmakare!

  SvaraRadera
 3. Jag säger som min namne här ovan. Den där vävstolen
  Det känns verkligen som om den skulle vara en nödvändighet
  Tänk att det finns en hel värld som jag inte ens visste om att fanns och en mässa också.
  Vilken intressant värld!
  Tack Birgitta ! Hoppas det är okej för din del att jag lägger in dig i min blogglista?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren. Självklart får du lägga in mig i din blogglista.

   Radera
 4. Ja vävstolen, en sån där bra som är öppen i sidorna så man kan gå in och fixa med varpen om det trasslar... eller kanske inte nej.
  Det är något visst med miniatyrer.

  SvaraRadera
 5. Jag säger bara WAOW!!! Åååå vad roligt att kunna förlora sig i en miniatyrvärld! Ditt yngsta barnbarn blir säkert helt lyriskt! Vilka små fantastiska pryttlar! Har ett glasskåp som tjänstgjorde som dockskåp en tid men blev sen cd-skåp. Det kommer att bli dockskåp igen känner jag starkt när jag tittar på bilderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst verkar det kul! Om du följer min blogg, så hoppas jag kunna ge en del råd och tips.

   Radera
 6. Att syssla med en hobby är utvecklande för både kropp och själ och håller hjärtat och hjärnan i trim, så att man inte blir senil ... eller hur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din uppmuntrande kommentar :) Så sant som det är sagt.

   Radera
 7. Helt underbart! Ska bli oerhört spännande att se hur du tänker möblera det så småningom. Det måste vara otroligt svårt att välja möbler och inredning.
  En trevlig (men inte så billig väl?) hobby. Jag har sett annonser i vår SPF-tidning ibland på små miniatyrer.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag bara har en liten yta bör det inte bli alltför dyrt. En liten soffa kostar runt 400 kr.

   Radera
 8. Det där lät som ett mycket spännande projekt. Stort lycka till med det.
  Kram Bosse Bloggvandrare

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - BOK

Många av er har kanske redan sett detta klipp, som finns på Youtube. Man kan titta på det flera gånger. Det är alltid lika roligt. Det ka...