1 februari 2014

Laga mat

Att laga mat är en trevlig sysselsättning under mörka vintermånader och ett sätt för en pensionär att förgylla vardagen. Nu har man ju äntligen tid!
Som de flesta har jag en del favoriträtter, som jag ofta tillagar. Men ibland vill man ju variera sig. Det är inte så svårt att hitta recept på middagsmat. Problemet är väl egentligen inte att hitta recept, utan att man inte orkar sitta och läsa igenom en massa recept för att kunna välja ut något. Då är det väldigt praktiskt att titta på DN:s "Dagens middag". Jag använder mig ofta av deras förslag.
Svårast tycker jag det är att hitta på enkla luncher. Bara en tallrik filmjölk eller soppa räcker inte för mig. Omeletter har jag fått nog av.
På sommaren är det gott med olika sallader till lunch, men under vinterhalvåret vill jag gärna ha något varmt. Jag bläddrade i min receptsamling och hittade ett mycket enkelt recept på en varm sallad. Det är taget ur ICA-kuriren.

Ingredienser för två portioner:
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
150 g babyspenat
1 burk stora vita bönor
salt
pepparmix

Skala lökarna. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken.
Fräs alltsammans i en låg vid kastrull i olivolja ett par minuter.
Skölj under tiden spenaten. Låt den rinna av väl och torka den i en handduk.
Låt de vita bönorna rinna av väl.
Lägg ner spenaten och bönorna i kastrullen och vänd om alltsammans och låt det fräsa ett par minuter. Smaksätt med salt och pepparmix.
Servera direkt med rökt fisk, till exempel laxfilé, makrill, sik eller böckling.

1 kommentar:

  1. Låter gott och ser väldigt gott ut! Perfekt för en vegetarian som min man. Jag vill också gärna ha varm mat till lunch och middag. Jag kan ju ta en köttbulle till...
    Kram

    SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - ASK

Jag deltar i en bloggrupp, som heter Gems weekly photo challenge. Det är Sanna, som dirigerar gruppen genom att ge oss ett ord varje vecka a...