5 maj 2013

Födelsedagsfirande

Jag fyllde jämt i slutet av april och bjöd barn och barnbarn på middag med övernattning på Grythyttans Gästgivaregård.




Allt var mycket lyckat. Vi var sju personer och en hund och gjorde litet olika val från menyn.
Här är de förrätter vi valde:
Kryddbakat fasanbröst serverat med svartrotskräm, svamp från Bergslagen och rårörda lingon
Bakad getost serverad med rödlöksmarmelad och svartrotskräm

Till varmrätt valde vi:
Rökrimmad sejrygg serverad med potatisstomp, variation på skaldjur och örtkryddad smörsås
Hjortytterfilé med ben serverad med isterband på vildsvin, potatisterrin, morotskräm och calvadossås
Rostad butternutpumpa serverad med kumminstekt karljohansvamp, morotskräm och krispig potatisterrin

Alla fick också en ostbricka bestående av svenska gårdsostar serverade med fikonmarmelad, vaniljkokta aprikoser och kryddbrödsflarn
Naturligtvis dracks det gott öl, utsökt vin och smarrig läsk.
Det fanns även hundmeny att tillgå, men hunden Stella föredrog sin gamla vanliga mat.




Från vänster Pontus, Elin, Mattias, Lukas, Lars, Ulrika och jag själv


Efterrätt:
Blodapelsindröm serverad med chokladganache, syrad marshmallow och mördegsflarn
eller
Fylld munk serverad med sockrad pumpa och vaniljglass
Kaffe eller te.


Kaffe i salongen. Observera att hunden Stella är med. Hon fick även vara med i matsalen

Dagen därpå gick ungdomarna på visning av Måltidens hus. Hunden och jag fick stanna utanför.
Det gjorde inget för jag har varit på visning där tidigare. Vi tog en liten promenad i omgivningen.

Måltidens hus i bakgrunden






1 kommentar:

  1. Grattis i efterhand. Ser ut som en lyckad fest. Har varit där flera ggr

    SvaraRadera

Svenskt tenn 100 år

I år är det hundra år sedan firman Svenskt tenn grundades.  Jubileumsåret invigdes med lanseringen av textil Svenskt tenn Est. 1924 - ett m...