11 januari 2013

Galleri fredag - ovanor


Jag startade min blogg Pensionären på ön i augusti 2010. Den distribueras av Google och ligger under en funktion som heter Blogger. Jag tycker att det fungerar rätt bra. Det finns möjlighet att få statistik och en av mina ovanor är att gå in och titta på statistiken.
Det jag kan konstatera är att antalet sidvyer har ökat kraftigt. Det, tyvärr ganska oskarpa, exempel jag visar ovan är kanske inte helt representativt. Det har varit jultid, så antalet sidvisningar har inte varit så stort som det brukar. Det brukar vara ungefär 50 per dag, vilket innebär 1500 i månaden. De flesta läsarna finns naturligtvis i Sverige. Som nummer två kommer USA och som nummer tre Ryssland. Ibland kan jag ha någon läsare i något mera exotiskt land. Man kan ju undra vem det är i Belgien som tittat på min blogg?
Det populäraste inläggen den senaste månaden var de om Lars Lerin, Vasaskeppet och Nyköping. Tyvärr är det så att denna statistik inte är helt tillförlitlig, men den ger ändå en viss uppfattning om intresset.
Allra roligast är att få kommentarer. Tack alla ni som gjort kommentarer i min blogg! Det är alltid så vänliga och uppmuntrande kommentarer!

5 kommentarer:

 1. Visst är det kul med kommentarer, men hur många skriver man själv då? Jag är inte så energisk på den punkten, vill liksom inte tränga mig på.
  Det där med statistiken är lite lurigt, Dels är det tydligen omöjligt att inte räkna sina egna besök och dels är det skillnad på sökningar och besök. Det där är lite mystiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast en oss närstående datakunnig ung man (ja, alltså englundskans son) lyckades visst koppla bort mina egna besök på min sida från statistiken, för dem jag jag ju inte så intresserad av. Möjligen fungerar det lite olika med Blogger och WordPress, som jag använder.

   Radera
 2. Kommentaerer är verkligen a och o!
  OCh alltid roligt, roligt att få dem. Jag är ganska aktiv med att kommentera andras bloggar, och det märks i mitt eget kommentarsfält också.
  Roligt. Att tränga sig på gör man aldrig då man kommenterar, jag lovar. ALLA blir glada över kommentarer. ALLA!!!
  Bloggstatiskt försöker jag att inte stirra mig blind på, även om jag kollar sitemeter och annat en ggn om dagen.
  Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 3. Även jag har den ovanan eftersom jag är nyfiken av naturen. Det som jag tycker är märkligt är att, trots att jag har varit borta en vecka och inte suttit någonting alls vid min dator, inte kommenterat eller läst andras bloggar, jag ändå har haft över 100 besökare varje dag.

  Det är ALLTID roligt att få en kommentar, även om det bara är en enda mening.
  Jag vet inte hur man kan koppla bort sina egna besök från statistiken - jag använder Blogger. Men jag brukar räkna bort 10-20 stycken när jag skriver ett inlägg.
  Ha det gott
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 4. Utan kommentarer skulle det vara ganska tråkigt, man vill ju få respons på sitt skrivande även om man skriver för att man just tycker att skrivandet i sig är roligt.=)

  SvaraRadera

Trevlig sommar!

Jag önskar alla mina läsare trevlig sommar. Bloggen gör uppehåll och återkommer i början av augusti. Bilden visar en del av Strandvägen och...