3 juli 2012

Att upptäcka Stockholms skärgård


Stockholms skärgård tycks ha tappat i attraktionskraft som turistmål. Att förbättra tillgängligheten skulle nog många uppskatta. Kommunikationer är ju viktiga.
För mig har det inte varit aktuellt att tillbringa så mycket tid i skärgården, eftersom jag har haft mitt sommarboende vid Mälaren. För några år sedan lämnade jag det och vände blicken mot skärgården i stället. Det var ett ganska omfattande arbete att skaffa sig kunskap om hur skärgården ser ut och lära sig hur det fungerar med kommunikationerna. Några somrar hyrde jag en stuga på Singö, som ligger i den allra nordligaste delen av skärgården strax utanför Grisslehamn. Bilderna jag visar är därifrån. Familjen jag hyrde av hade både kor, får, höns, hund och katt.
Jag tyckte att det blev för långa resor dit, så jag bestämde mig för att i stället fortsätta att utforska skärgården med Gåshaga brygga som utgångspunkt. Mer om detta i senare inlägg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mitt dockskåp

Några har under året undrat hur det gått med det dockskåp, som jag började inreda förra våren. Pysslande med dockskåpet har varit någo...